ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑΓΟΝΕΪΚΗΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

γονειςΜε μεγάλη συμμετοχή συνεχίζονται στο τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, τα μαθήματα γονεϊκής προετοιμασίας σε μελλοντικούς γονείς. Συγκεκριμένα πραγματοποιείται  ψυχοσωματική προετοιμασία των εγκύων γυναικών τόσο για τον τοκετό με μια σειρά μαθημάτων Ανώδυνου Τοκετού, όσο και για την περιποίηση του βρέφους, τον μητρικό θηλασμό και την λοχεία.

Στα πλαίσια της συνεχούς κατάρτισης και ενημέρωσης όσον αφορά τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα   για τον Μητρικό Θηλασμό, οι Μαίες του Τμήματος παρακολούθησαν το 7ο Ετήσιο Σεμινάριο Πιστοποιημένων Συμβούλων Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη στις 3-4 Μαΐου στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων. Ο βασικός ομιλητής κος JackNewman Παιδίατρος στον Καναδά και σύμβουλος της Unicef για την πρωτοβουλία των φιλικών προς τα βρέφη νοσοκομείων, μετέφερε μέσα από τις προσωπικές του εμπειρίες, πρακτικές και τεχνικές για την αντιμετώπιση προβλημάτων που πιθανών να εμφανιστούν κατά τον θηλασμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Μαίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας για πάνω από 10 συνεχόμενα έτη κάνουν μια σημαντική προσπάθεια προαγωγής και στήριξης του μητρικού θηλασμού. Ακόμη έχουν καθιερώσει τηλεφωνική γραμμή στήριξης μητρικού θηλασμού σε θηλάζουσες μητέρες και βοήθεια κατ οίκον  σε λεχωίδες που αντιμετωπίζουν προβλήματα κατά τον θηλασμό και την περιποίηση του βρέφους. Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα: 2413506290-192

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ