Ρ. ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ: Η ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ, ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ, ΠΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ, ΠΙΟ ΦΙΛΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ

Filipoupoli_01 (Αντιγραφή)Την ανάγκη η Λάρισα να γυρίσει σελίδα και να κάνει μία Νέα Αρχή σε όλα τα επίπεδα, χωρίς χρονοτριβή και καθυστερήσεις, εξέφρασε η υποψήφια δήμαρχος Λαρισαίων και επικεφαλής της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής κίνησης «Λάρισα – Νέα Αρχή», κ. Ρένα Καραλαριώτου, κατά τη διάρκεια προεκλογικής της ομιλίας στη συνοικία της Φιλιππούπολης.

Πλήθος πολιτών συνέρευσε στην πλατεία της συνοικίας και είχε τη δυνατότητα να ακούσει την κ. Καραλαριώτου να αναπτύσσει τις θέσεις και το πρόγραμμα του συν-δυασμού. Μεταξύ άλλων, η υποψήφια δήμαρχος τόνισε ότι δεν υπάρχουν, πλέον, άλλα περιθώρια για «χαλαρή ψήφο», καθώς οι προκλήσεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη απαιτούν νέες αντιλήψεις, νέα πρόσωπα, νέες πολιτικές, ενώ οι Λαρισαίοι πολίτες θα επιλέξουν με την ψήφο τους τη Δημοτική Αρχή που θα φτάσει τη Λάρισα μέχρι το 2020.

«Ο συνδυασμός μας  οραματίζεται τη Λάρισα του μέλλοντος, τη Λάρισα του 2020, η οποία πρέπει να είναι μία πόλη σύγχρονη κι ευρωπαϊκή, μία πόλη που σέβεται τον πολίτη. Μαζί, θα κάνουμε τη Λάρισα σημείο αναφοράς και πρότυπο μίας νέας Ελλάδα, που θα μπορεί να σταθεί στα πόδια της ξανά, να είναι σίγουρη για τον εαυτό της και αισιόδοξη για το μέλλον της. Η Λάρισα μπορεί να κάνει μία Νέα Αρχή και η συνοικία της Φιλιππούπολης θα πρωτοστατήσει σε αυτό το νέο ξεκίνημα.» υπογράμμισε η κ. Καραλαριώτου.

Filipoupoli_03 (Αντιγραφή)Στη συνέχεια, η υποψήφια δήμαρχος Λαρισαίων έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η συνοικία της Φιλιππούπολης. Συγκεκριμένα, όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε, η νέα Δημοτική Αρχή από την επόμενη μέρα της εκλογής της, θα επιληφθεί άμεσα των σοβαρών ζητημάτων που χρήζουν επίλυσης στη συνοικία, όπως είναι η ασφαλτόστρωση των δρόμων, των πεζοδρομίων, ο φωτισμός, ενώ προτεραιότητα θα δοθεί και στην αναβάθμιση της πλατείας της Φιλιππούπολης και στη βελτίωση , δίπλα από την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, προκειμένου αυτό να αποτελέσει τον πυρήνα του αθλητισμού για όλη την περιοχή. «Η εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζουν πολλές συνοικίες της Λάρισας, μεταξύ αυτών και η συνοικία της Φιλιππούπολης, θα αρχίσει να αλλάζει από την επόμενη μέρα που θα αναλάβουμε τη Διοίκηση του Δήμου Λαρισαίων. Η αναβάθμιση της οδού Ιωαννίνων που αποτελεί κύρια είσοδο της πόλης και της συνοικίας είναι βασική προτεραιότητα. Ως Περιφέρεια χρηματοδοτήσαμε τη δημιουργία του πάρκου Χατζηχαλάρ που εγκαινιάστηκε πρόσφατα και το οποίο θα πρέπει να αλλάξει ονομασία. Ωστόσο, για την ολοκλήρωσή του, παραμένουν προς αξιοποίηση άλλα 50 στρέμματα. Ως νέα δημοτική Αρχή θα φροντί-σουμε να εκπονηθεί αρχιτεκτονική μελέτη με δημόσιο διαγωνισμό προκειμένου να ενταχθεί το έργο σε πρόγραμμα χρηματοδότησης.  Επίσης, θα πρέπει δοθεί λύση στο πρόβλημα του σχολείου της περιοχής το οποίο δεν μπορεί να δεχθεί πλέον άλλους μαθη-τές. Είναι υποχρέωση του Δήμου να εξασφαλίσουμε στα παιδιά της Φιλιππούπολης σωστές συνθήκες εκπαίδευσης.» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας, η κ. Καραλαριώτου τόνισε: «Το αύριο της Λάρισας θα καθοριστεί από τις αποφάσεις που θα πάρουμε σήμερα και από το έργο που θα γίνει τα επόμενα χρόνια. Τα προβλήματα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Λάρισα και οι συνοικίες της είναι υ-παρκτά. Προβλήματα όπως η καθαριότητα, το κυκλοφοριακό, η στάθμευση, οι λακκούβες, η διαφάνεια στην οικονομική διαχείριση του δήμου και άλλα πολλά που ταλαιπωρούν τους Λαρισαίους κάθε μέρα. Η Λάρισα σε κάθε γειτονιά της, σε κάθε συνοικία χρειάζεται ουσιαστικές παρεμβάσεις. Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε οριστικές λύσεις στα προβλήματα των πολιτών και θα το πράξουμε με σχέδιο, με πρόγραμμα και με απόλυτη συνέπεια.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ