ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

803 803 Ήταν διασκεδαστικό να προσποιούμαστε ότι η  κλιματική αλλαγή δεν είναι πρόβλημα, έτσι δεν είναι; Τώρα είμαστε αντιμέτωποι με την σκληρή πραγματικότητα. Τον Μάρτιο, ο ΟΗΕ δημοσίευσε μια εκτενή έκθεση σχετικά με την άνοδο της στάθμης της θάλασσας και την αυξανόμενη οξίνιση των ωκεανών. Και τώρα, η νεώτερη και ίσως πιο καταδικαστική αποκάλυψη, μια κοινή μελέτη από τη NASA και το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Irvine, αποκάλυψε ότι μεγάλα τμήματα της Δυτικής Ανταρκτικής έχουν ήδη αρχίσει να καταρρέουν – και δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε.

Τι σημαίνει αυτό; Η έκθεση προδιαγράφει μια πιθανή καταστροφική άνοδο 3 μέτρων στην παγκόσμια στάθμη της θάλασσας κατά τη διάρκεια των επόμενων αιώνων.

Σύμφωνα με άλλη νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα από το Κέντρο του Ηνωμένου Βασιλείου για την Κλιματική Αλλαγή και την Οικονομική Πολιτική και το Ινστιτούτο Ερευνών Grantham για την Κλιματική Αλλαγή και το Περιβάλλον, εάν η Κίνα δεν μειώσει την κατανάλωση άνθρακα, θα είναι “σχεδόν αδύνατο” να αποφευχθεί μια αύξηση της τάξης των 2 βαθμών Κελσίου στην παγκόσμια θερμοκρασία.

“Οι ενέργειες της Κίνας μέσα στην επόμενη δεκαετία θα είναι κρίσιμες για το μέλλον της Κίνας και του κόσμου”, σύμφωνα με τη μελέτη. «Αν η Κίνα κινηθεί προς μια καινοτόμο, βιώσιμη ανάπτυξη με χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην πορεία αυτής της δεκαετίας, θα επηρεάσει τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου επαρκώς  ώστε να γίνει μια κάποια διαχείριση των σοβαρών κλιματικών αλλαγών».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ