ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ ΟΙ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΩΝ

Ανέπτυξε το πλήρως κοστολογημένο πρόγραμμα «Θεσσαλία 2021» δηλαδή τις 6 βασικές αναπτυξιακές προτεραιότητες καθώς και τα έργα ανά τομέα

KOLAZ EPISKEPSEIS (Αντιγραφή)Συναντήσεις με φορείς στην πόλη της Λάρισας είχε σήμερα το πρωί ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και εκ νέου υποψήφιος με το συνδυασμό «Συμμαχία Υπέρ Των Πολιτών» κ. Κώστας Αγοραστός. Ο κ. Αγοραστός επισκέφτηκε διαδοχικά το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, το ΤΕΙ Θεσσαλίας, την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας, το Εμπορικό Επιμελητήριο, και το ΣΘΕΒ, όπου στο πλαίσιο

της συνεργασίας που αναπτύχθηκε με την αιρετή Περιφέρεια, είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με τους φορείς εξηγώντας τις δράσεις και τα έργα, που προγραμματίζονται στη νέα θητεία και πρόκειται να υλοποιηθούν μέσω του ολοκληρωμένου προγράμματος «Θεσσαλία 2021», που περιλαμβάνει δράσεις σε όλους τους τομείς.

Ο κ. Κώστας Αγοραστός ανέπτυξε τις έξι βασικές Αναπτυξιακές Προτεραιότητες: α) ενίσχυση της παραγωγικής / επιχειρηματικής δραστηριότητας και ενδυνάμωση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων έχοντας ως αιχμή την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες, β) αξιοποίηση και αύξηση της συμμετοχής του ανθρώπινου δυναμικού στην αγορά εργασίας, ενεργός ένταξη και κοινωνική ενσωμάτωση των κοινωνικά και οικονομικά ευπαθών ομάδων, γ) Ολοκλήρωση διατηρήσιμων και ασφαλών υποδομών, για την ανάπτυξη και την

απασχόληση, δ) προστασία του περιβάλλοντος, των φυσικών και πολιτιστικών πόρων, η μετάβαση σε μια οικονομία φιλική στο περιβάλλον με επάρκεια πόρων για αγροτική, τουριστική και ολοκληρωμένη ανάπτυξη και απασχόληση, ε) Θεσμικές μεταρρυθμίσεις για αποτελεσματικότερη περιφερειακή αυτοδιοίκηση, στ) ενδυνάμωση της χωρικής / νησιωτικής συνοχής και της ανάπτυξης, με άρση των ενδοπεριφερειακών / τοπικών  κοινωνικοοικονομικών ανισοτήτων.

Στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο όπου ο κ. Κ.ώστας Αγοραστός συναντήθηκε με το διοικητή κ. Θανάση Μητσιό, τα μέλη του Δ.Σ. και το προσωπικό του νοσοκομείου, αναφέρθηκε στο έργο της Περιφέρειας στον τομέα της υγείας και ιδιαίτερα στα έργα αναβάθμισης ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και κτιριακών υποδομών που βρίσκονται σε εξέλιξη για τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Π.Ε. Λάρισας ύψους 13,74 εκ. ευρώ, σε συνεργασία όλων των φορέων και με στόχο την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας. Παράλληλα, παρουσίασε το πρόγραμμά του για τη νέα περίοδο, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά σε καινοτόμες δράσεις στο χώρο της υγείας, ενώ σημείωσε ότι πρόκειται να συνεχίσει να προωθεί ουσιαστικά έργα για την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας στη Λάρισα και τη Θεσσαλία γενικότερα.

Κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΤΕΙ Θεσσαλίας κ. Παναγιώτη Γούλα και τα μέλη της διοίκησης ο κ. Αγοραστός επεσήμανε την καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ της αιρετής Περιφέρειας και ΤΕΙ με αποτέλεσμα να προχωρά το νέο κτίριο για τη σχολή Επιστημών Υγείας, τα νέα κτίρια κτηνοτροφικών μονάδων αλλά και ο νέος εξοπλισμός των εργαστηρίων. Όπως τονίστηκε η συνεργασία αυτή συνεχίζεται και στο πρότυπο αγρόκτημα αλλά και σε άλλους τομείς όπως: οι εξετάσεις των τεχνικών επαγγελμάτων, καθώς και η διαμόρφωση του RIS3 για την έρευνα και την έξυπνη εξειδίκευση.

Στην αστυνομική διεύθυνση Λάρισας ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλίας κ. Γιώργος Σουγλέρης και το προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας ευχαρίστησαν τον περιφερειάρχη για την προμήθεια των 54 νέων περιπολικών και των μοτοσικλετών μέσω του ΕΣΠΑ, για όλη τη Θεσσαλία, που διευκολύνουν το έργο των αστυνομικών οργάνων. Από την πλευρά του ο κ. Αγοραστός σημείωσε ότι η χρηματοδότηση των νέων οχημάτων της Τροχαίας ενισχύουν το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη και έχουν θετικά αποτελέσματα στην οδική ασφάλεια και τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Στο Εμπορικό Επιμελητήριο Λάρισας ο πρόεδρος κ. Δημήτρης Αδάμ και τα μέλη του Δ.Σ σημείωσαν την καλή συνεργασία που υπήρχε όλο αυτό το διάστημα με την αιρετή περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο κ. Αγοραστός από την πλευρά του εξέφρασε την στήριξή του προς το επιμελητήριο το οποίο πρέπει να παραμείνει ένα ς ισχυρός θεσμός αποτελώντας κυψέλη επιχειρηματικότητας, ενώ υπογράμμισε τη σημασία των 1215 επενδύσεων συνολικού προϋπολογισμού 128 εκατ. ευρώ που εγκρίθηκαν στα πλαίσια του προγράμματος ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω του ΕΣΠΑ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων – Βιομηχανιών (ΣΘΕΒ), κ. Απόστολο Δοντά, και τα μέλη του ΔΣ, επισημάνθηκε η καλή συνεργασία, που υπήρξε στην κατάρτιση του RIS3 (πρόγραμμα για την έρευνα και την έξυπνη ειδίκευση) καθώς και τις δράσεις για την επιχειρηματικότητα, που προγραμματίζονται μέσω του νέου ΕΣΠΑ. Ο κ. Κ. Αγοραστός υπογράμμισε τις 401 επενδύσεις και τις 80 στον πρωτογενή τομέα προϋπολογισμού 300 εκατ. ευρώ, που αποπληρώθηκαν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσω του επενδυτικού νόμου και υπογράμμισε ότι σε συνεργασία με όλους τους φορείς καταρτίστηκε το πρόγραμμα «Θεσσαλία 2021», ένα πρόγραμμα, πλήρες, κοστολογημένο, με δράσεις σε όλους τους τομείς και στο οποίο διεισδύουν οι επιθυμίες των Θεσσαλών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ