ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΩΝ ΤΟΥ ΕΛΓΑ

Ανακοίνωση των αγροτικών συλλόγων της επαρχίας Τυρνάβου

IFΟι αγροτικοί σύλλογοι της περιοχής Τυρνάβου καταγγέλλουν την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και ειδικά τον οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων ( ΕΛΓΑ), για τον καθαρά φοροεισπρακτικό χαρακτήρα που παίρνει, αυξάνοντας, με το έτσι θέλω, τις ασφαλιστικές εισφορές  στο διπλάσιο.

Ειδικά αυτή την περίοδο που ο αγροτικός και κτηνοτροφικός κόσμος περνά δύσκολες στιγμές και προσπαθεί να κρατηθεί στο επάγγελμα με νύχια και με δόντια, έρχεται το νέο «χαράτσι» να επιδεινώσει ακόμη περισσότερο την άσχημη κατάσταση που βιώνει.

Οι διαβεβαιώσεις του Πρωθυπουργού οτι η ανάπτυξη θα έρθει από τον πρωτογενή τομέα ακούγεται πλέον σαν ανέκδοτο, όταν παίρνονται αυτά τα αντιαγροτικά και αντιλαϊκά μέτρα.

Τα χαράτσια που έχουν επιβληθεί τα τελευταία χρόνια από τις διάφορες συγκυβερνήσεις, η αύξηση της φορολογίας, η αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ, η αύξηση των τιμολογίων για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ, οι αυξήσεις στις τιμές εφοδίων, οι κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων από τις Τράπεζες, οι πρόσθετες επιβαρύνσεις από την υποχρέωση πραγματοποίησης νέων εγκαταστάσεων για τις γεωτρήσεις σε συνδυασμό με τις πολύ χαμηλές τιμές των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, τιμές που παραμένουν στα επίπεδα της δεκαετίας του ΄90, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς και στο δυνάμωμα των επιχειρηματικών ομίλων που έχουν μπεί για τα καλά στον αγροτικό τομέα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Τράπεζα Πειραιώς, που εκμεταλλεύεται όλα σχεδόν τα δικαιώματα της αγροτικής παραγωγής στην Ελλάδα.

Όλα τα παρά πάνω δεν ήλθαν από τον ουρανό, είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων πολιτικών που σχεδιάζονται, αποφασίζονται από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε) και υλοποιούνται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις μέσω της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ).

Αυτό σημαίνει ότι οι αγρότες , οι κτηνοτρόφοι και όλα τα λαϊκά στρώματα της πόλης και του χωριού πρέπει να συγκροτήσουν το δικό τους μέτωπο ενάντια στην Ε.Ε. και τα Μονοπώλια που κυριαρχούν σήμερα σ’ όλο τον κόσμο, και να διεκδικήσουν για λογαριασμό τους τον πλούτο που παράγουν, με αλλαγές στο επίπεδο της εξουσίας.

Όλα τ’ άλλα είναι φύκια και μεταξωτές κορδέλες, για παρηγοριά στον άρρωστο μέχρι να βγεί η ψυχή του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ