ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ Ρ. ΚΟΜΗΤΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΧΑΛΚΗΣ

as_xalkis (Αντιγραφή)Την έντονη διαμαρτυρία του Τοπικού Συμβουλίου Χάλκης, των κατοίκων του χωριού, όπως και της δημοτικής αρχής Κιλελέρ, έχει προκαλέσει η προκήρυξη ανοιχτού μειοδοτικού διαγωνισμού από την ΕΤΑΔ Α.Ε. για την ενοικίαση του κτιρίου του πρώην Αστυνομικού Σταθμού Χάλκης.

Οι φορείς θεωρούν τη συγκεκριμένη κίνηση ως πρόκληση, καθώς εδώ και καιρό ο Δήμος Κιλελέρ ζητάει να του παραχωρηθεί η χρήση του συγκεκριμένου κτιρίου προκειμένου να το ανακατασκευάσει και να στεγάσει σε αυτό δραστηριότητες κοινωφελούς χαρακτήρα.

Με επιστολή του προς την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και τη διοίκηση της ΕΤΑΔ Α.Ε. ο δήμαρχος Κιλελέρ, κ. Ρίζος Κομήτσας, επιμένει στο αίτημα, που έχει διατυπώσει εδώ και πολύ καιρό η δημοτική αρχή Κιλελέρ, για την παραχώρηση στον Δήμο των κτιρίων όλων των πρώην Αστυνομικών Σταθμών προκειμένου να ανακατασκευαστούν και να στεγάσουν δράσεις ωφέλιμες για τις τοπικές κοινωνίες. Για το θέμα ομόφωνη απόφαση έλαβε και το Τοπικό Συμβούλιο Χάλκης θυμίζοντας ότι το κτίριο του πρώην Α.Σ. Χάλκης ανεγέρθηκε με χρήματα των κατοίκων του χωριού και ζητώντας να επιστρέψει η χρήση του σε αυτούς. Αναλυτικά, στην επιστολή του ο δήμαρχος Κιλελέρ σημειώνει:

« Κύριε Υπουργέ

Οργή και έντονες διαμαρτυρίες έχει προκαλέσει στους κατοίκους του Δήμου Κιλελέρ η είδηση ότι τα κτίρια των πρώην Αστυνομικών Σταθμών του Δήμου μας διατίθενται προς ενοικίαση από την ΕΤΑΔ Α.Ε. παρά το γεγονός ότι ο Δήμος Κιλελέρ τα διεκδικεί εδώ και χρόνια από την ελληνική πολιτεία προκειμένου να τα ανακατασκευάσει και να στεγάσει σε αυτά δραστηριότητες κοινωνικού και πολιτιστικού χαρακτήρα.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει με προηγούμενες επιστολές μας, τα κτίρια των πρώην Αστυνομικών Σταθμών Αγίων Αναργύρων, Αρμενίου, Πλατυκάμπου και Χάλκης είναι εντελώς απαξιωμένα και για να λειτουργήσουν απαιτούνται συντηρήσεις δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Επιπλέον, είναι γνωστό ότι τα κτίρια αυτά κτίστηκαν σε οικόπεδα δωρεάς των τοπικών κοινωνιών και με δαπάνη των κατοίκων κάθε περιοχής, οπότε θεωρούμε ότι είναι απολύτως θεμιτό και λογικό τα κτίρια να επιστραφούν στις τοπικές κοινωνίες για να στεγάσουν δραστηριότητες κοινωφελούς χαρακτήρα.

Αυτό ζητάει, άλλωστε, και το Τοπικό Συμβούλιο Χάλκης το οποίο με ομόφωνη απόφασή του (Αρ. Πρωτ. 11580) υπογραμμίζει την πλήρη αντίθεσή του στην προκήρυξη ανοιχτού μειοδοτικού διαγωνισμού για την εκμίσθωση του κτιρίου του πρώην Α.Σ. Χάλκης, διότι αποτελεί περιουσιακό στοιχείο της Τοπικής Κοινότητας Χάλκης και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Θεωρούμε ότι είναι δίκαιο και σωστό το αίτημα του Δήμου Κιλελέρ και όλων των δημοτών που εκπροσωπούμε, να μας αποδοθούν κατά χρήση τα κτίρια των πρώην Αστυνομικών Σταθμών και να αρθεί η διαδικασία ενοικίασής τους από την ΕΤΑΔ Α.Ε.

Σας θυμίζουμε, εξάλλου, ότι στον Δήμο Κιλελέρ κάτι τέτοιο έχει ήδη συμβεί με το κτίριο του πρώην Αστυνομικού Σταθμού Νίκαιας, το οποίο μας παραχωρήθηκε με απόφαση της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου και ήδη ολοκληρώνεται η εργολαβία για την ανακατασκευή του με πόρους του ΕΣΠΑ προκειμένου να φιλοξενήσει τη νέα Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Κιλελέρ».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ