ΝΕΑ ΛΑΡΙΣΑ: ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΣΤΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΕΞΥΠΝΩΝ ΠΟΛΕΩΝ

νεαλαρισαΤην πρώτη μετεκλογική εποικοδομητική παρέμβαση κάνει η παράταξη Νέα Λάρισα και ο επικεφαλής της Ντίνος Διαμάντος καλώντας τη δημοτική αρχή της Λάρισας να ξεκινήσει τις διαδικασίες ένταξης του δήμου στη σύμπραξη έξυπνων πόλεων, οι οποίες ολοκληρώνονται στις 15 Ιουνίου. Μάλιστα ζητά να δοθεί και μια μικρή παράταση για την ολοκλήρωση αυτών των διαδικασιών. Στην παρέμβαση της «Νέας Λάρισας» αναφέρονται τα εξής:

«Με το από 2 Ιουνίου 2014 έγγραφό του το Υπουργείο Εσωτερικών προτρέπει τους Δήμους της χώρας να αναλάβουν σχετικές δεσμεύσεις για την ένταξή τους στην «Ευρωπαϊκή Σύμπραξη Καινοτομίας για τις Έξυπνες Πόλεις και Κοινότητες».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτίθεται να διαθέσει 200 εκατ. ευρώ περίπου για τις Έξυπνες Πόλεις και Κοινότητες από τον προϋπολογισμό (2014-2015) του προγράμματος έρευνας και καινοτομίας «Ορίζοντας 2020», προκειμένου να επιταχυνθεί η πρόοδος και να υπάρξουν περισσότερες λύσεις για τις έξυπνες πόλεις.            Προβλέπονται επίσης δυνατότητες χρηματοδότησης από τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά και επενδυτικά κονδύλια.

Σύμφωνα με το παραπάνω έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, τα οφέλη της ανάληψης δεσμεύσεων είναι:

-Προώθηση δράσεων σε ευρωπαϊκή κλίμακα.

-Συνεργασία με άλλους φορείς για την εκπόνηση νέων ιδεών και αλληλόδρασης για τις αναληφθείσες δράσεις των ΟΤΑ.

-Μάθηση από άλλους και ανταλλαγή καλών πρακτικών.

-Συγκρότηση νέων εταιρικών σχημάτων.

Η σχετική προθεσμία λήγει στις 15 Ιουνίου. Να ζητηθεί μικρή παράταση. Προτρέπουμε εντόνως τον Δήμο Λαρισαίων να συμμετέχει στην διαδικασία αυτή ώστε να μην χαθεί άλλη μια ευκαιρία για τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών του Δήμου αλλά και των υποδομών της πόλης μας.

Η αδέσμευτη δημοτική κίνηση «Νέα Λάρισα» θεωρεί ότι κάθε συμμετοχή του Δήμου μας σε δίκτυα, πρωτοβουλίας και δράσεις διεθνούς εμβέλειας βοηθά την προώθησή και την αναβάθμισή του.

Διατίθεται δε, δια των στελεχών της που είναι ειδικοί Επιστήμονες του τομέα Νέων Τεχνολογιών & Πληροφορικής, να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια στο Δήμο για την συμμετοχή του στην πρωτοβουλία της «Ευρωπαϊκής Σύμπραξης Καινοτομίας για τις Έξυπνες Πόλεις και Κοινότητες».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ