ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΔΙΩΤΗ ΣΕ ΤΣΙΠΡΑ

Η βουλευτής υπογράφει κείμενο μαζί με άλλους συναδέλφους της που κατατέθηκε στα όργανα του κόμματος

τσιπραςΕντονες εσωκομματικές διεργασίες είναι σε εξέλιξη εδώ και λίγες ημέρες στον ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει της διήμερης συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο 21-22 Ιουνίου.

Πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτές τις διαδικασίες παίζει και η βουλευτής Λάρισας του κόμματος Ηρώ Διώτη η οποία υπογράφει μαζί με άλλους συναδέλφους της αλλά και στελέχη του κόμματος κείμενο το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί στην Κ.Ε. ως εκτιμήσεις και επισημάνσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα αλλά και για την πορεία του κόμματος και στη στάση της ηγετικής ομάδας.

Στο 7σέλιδο κείμενο όπως αναφέρει σήμερα το thetoc υπάρχουν ενστάσεις και αιχμές που αγγίζουν ακόμη και τον πρόεδρο Αλ.Τσίπρα και γίνονται επισημάνσεις όπως:

«στο διάστημα της προεκλογικής περιόδου παροξύνθηκαν φαινόμενα που υπονομεύουν τη συλλογικότητα και τραυματίζουν την «ψυχή» της Αριστεράς. Τόσο η αδρανοποίηση των εκλεγμένων οργάνων κι η ενίσχυση εξωθεσμικών κέντρων αποφάσεων, όσο και η αποχαλίνωση του παραγοντισμού και της διγλωσσίας, έπληξαν τη δημοκρατία κι έφθειραν την αποτελεσματικότητα».

Από την κριτική της αριστερής πτέρυγας των προεδρικών, δεν ξεφεύγει ούτε η έμπνευση για την κατοχύρωση του neaellada.gr: «Δεν είμαστε ενθουσιασμένοι, για παράδειγμα, με το δημόσιο λόγο του κόμματος, ιδίως κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, γιατί πολλές φορές δανειστήκαμε το λόγο του αντιπάλου (ενίοτε και τα συνθήματα, όπως με το neaellada.gr), θεωρώντας εσφαλμένα ότι έτσι γινόμαστε πιο λαϊκοί, πιο διεισδυτικοί και πιο ασφαλείς έναντι της δεξιάς και ακροδεξιάς δημαγωγίας.

Στην πραγματικότητα, με έναν τέτοιο λόγο πετυχαίνουμε ακριβώς το αντίθετο: να αφήνουμε τον κόσμο μας ιδεολογικά και πολιτικά απροετοίμαστο μπροστά στον κυρίαρχο λόγο και να φαινόμαστε ως καρικατούρα του ΠΑΣΟΚ της λαϊκομετωπικής περιόδου».

Στόχος και συνεργάτες του προέδρου και επικοινωνιολόγοι

Από τα εσωκομματικά βέλη δεν γλιτώνουν ούτε οι άμεσοι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα αλλά και οι επικοινωνιολόγοι, αφού, όπως ισχυρίζονται, «το αποτέλεσμα δεν είναι υπόθεση των (τελικά, όχι και τόσο) «μάγων» της πολιτικής επικοινωνίας, πολύ δε περισσότερο όταν τα «μαγικά» τους εδραιώνουν την πεποίθηση ότι όλοι είναι ίδιοι (αφού όλοι χρησιμοποιούν φτηνά επικοινωνιακά κόλπα για να υφαρπάξουν ψήφους) ή όταν οι ίδιοι εστιάζουν στη συντελεσμένη καταστροφή, υποβαθμίζοντας την προγραμματική μας πρόταση. Το ίδιο ισχύει, εξάλλου, και για τους «τεχνικούς» της εξουσίας, είτε στην εκδοχή τοπικών παραγόντων είτε σε εκείνη των ανώτερων διαμεσολαβητών ισχύος, από την αποκοπή του γραφείου του προέδρου ως τους απίθανους συμβούλους και την εκ μέρους τους ωμή περιφρόνηση των αξιών της Αριστεράς, όπως καταγράφηκε στις περιπτώσεις Καρυπίδη και Σαμπιχά».

Τέλος, ασκείται κριτική σε προεκλογικά σχήματα του τύπου, «Ελλάδα εναντίον Μέρκελ», αλλά και για μια αντιπολίτευση με «σκανδαλοθηρικό –τιμωρητικό λόγο».

Η Ηρώ Διώτη

Από την πλευρά της η Ηρώ Διώτη κληθείσα από το paidis.comνα σχολιάσει το κείμενο, αρνήθηκε ότι οι θέσεις που εκφράζονται σε αυτό αποτελούν επίθεση στον πρόεδρο και στο επιτελείο του και επεσήμανε ότι είναι ένα κείμενο που τίθεται σε διάλογο ενόψει της συνόδου της κεντρικής επιτροπής και ο στόχος που έχουν οι 70 και πλέον υπογράφοντες δεν είναι η αμφισβήτηση ή η επίθεση στον πρόεδρο αλλά η προώθηση του εσωκομματικού διαλόγου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ