ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ, ΡΟΛΟΓΙΑ, ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ, ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥ 62ΧΡΟΝΟΥ ΔΡΑΚΟΥ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

DRAKOS1 (Αντιγραφή)Είχε ρημάξει κυριολεκτικά σπίτια στην ευρύτερη περιοχή ο 62χρονος δράκος της Λάρισας ο οποίος συνελήφθη χθες την ώρα που προσπαθούσε να κλέψει από σπίτι 66χρονου έχοντας παραβιάσει τη μπαλκονόπορτα του σπιτιού.

Ο 62χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. για τα αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, της παράνομης οπλοκατοχής και της αντίστασης.

Στην κατοχή του, σε νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην οικία του και σε αποθήκη, ιδιοκτησίας του, αλλά και σε έρευνα που διενεργήθηκε σε αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε για την παράνομη δράση του, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

DRAKOS2 (Αντιγραφή)• μεγάλος αριθμός χρυσαφικών – κοσμημάτων (αλυσίδες λαιμού-χειρός, μενταγιόν, καρφίτσες, βραχιόλια, σκουλαρίκια, χρυσοί σταυροί, δακτυλίδια, φλουριά, βέρα κ.α.) και διάφορα άλλα αντικείμενα (φο-μπιζού, ρολόγια τσέπης-χειρός, κολόνιες, φυλακτά, μανικετόκουμπα κ.α.) προκειμένου να διερευνηθεί η προέλευσή τους,

• χρηματικά ποσά σε εθνικό νόμισμα διαφόρων χωρών (147 ευρώ, 31.550 δραχμές, 300 FORINT Ουγγαρίας, 2 λίρες Αγγλίας, 10.000 λιρέτες Ιταλίας, 150 PIASTRES Αιγύπτου, 10 λίρες Αιγύπτου, 50 πέννες Αγγλίας, 5 κορώνες Σουηδίας, 1 φράγκο Γαλλίας),

• τέσσερα (4) μεταλλικά όπλα εκτόξευσης φωτοβολίδων,

• εξήντα τέσσερα (64) κυνηγετικά φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,

• ένα (1) βλήμα πολεμικού όπλου,

• ένα (1) πτυσσόμενο στιλέτο με μήκος λάμας -10- εκατοστών, συνολικού μήκους -21- εκατοστών,

• ένας (1) κόφτης και

• διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία (ένα κατσαβίδι, ένα ζεύγος γάντια, ένας φακός και ένας λοστός).

Επιπρόσθετα, κατασχέθηκε το προαναφερόμενο αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς προϊόντων κλοπής.

DRAKOS3 (Αντιγραφή)Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης και μεθοδικής αστυνομικής έρευνας που διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλίας εξιχνιάστηκαν δύο (2) ακόμη κλοπές από οικίες που διαπράχθηκαν από το συλληφθέντα. Τα κλοπιμαία αποτελούσαν μέρος των παραπάνω κατασχεθέντων χρυσαφικών – κοσμημάτων και αποδόθηκαν στους νόμιμους δικαιούχους τους.

Ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί τυχόν εμπλοκή του σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

DRAKOS4 (Αντιγραφή)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ