ΑΠΑΓΧΟΝΙΣΤΗΚΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΗΤΗΡΙΟ 24ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΜΑΧΑΙΡΩΣΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΒΟΛΟ

466Το νήμα της ζωής του έκοψε ένας 24χρονος νεαρός από το Βόλο, μέσα στο κρατητήριο όπου βρίσκονταν, καθώς το πρωί της 9ης Σεπτεμβρίου 2013, είχε μαχαιρώσει τον 59χρονο δικηγόρο πατέρα του μέσα στο γραφείο του. Ο νεαρός βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής απαγχονισμένος με τα κορδόνια των παπουτσιών του στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας.

Ο νεαρός βρίσκονταν στην Καρδίτσα διότι χθες άρχισε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της πόλης η δίκη του η οποία διεκόπη για να συνεχιστεί την ερχόμενη εβδομάδα. Σήμερα το πρωί όμως και λίγο πριν τη μεταγωγή του στην ψυχιατρική κλινική των φυλακών Κορυδαλλού όπου ήταν προφυλακισμένος, βρέθηκε νεκρός στο κελί του.

Όπως αναφέρει το Θεσσαλία TV και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο 24χρονος απαγχονίστηκε χρησιμοποιώντας τα κορδόνια των παπουτσιών του τα οποία μάλιστα δεν βρίσκονταν μέσα στο κελί! Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα παπούτσια του βρισκόταν έξω από το κελί του, αλλά ο ίδιος, κατάφερε να τα σύρει προς το μέρος του με μια πετσέτα που του είχαν δώσει, στη συνέχεια έβγαλε τα κορδόνια και δημιούργησε βρόγχο, με αποτέλεσμα να κρεμαστεί, χωρίς να έχει διευκρινιστεί ακόμη το σημείο που έδεσε τη μια άκρη του.

Ο 24χρονος στις 9 Σεπτεμβρίου του 2013 επισκέφθηκε τον πατέρα του στο γραφείο του στο κέντρο του Βόλου και αφού προηγήθηκε λογομαχία μεταξύ των δύο, έβγαλε ένα κουζινομάχαιρο και τον μαχαίρωσε στην κοιλιακή χώρα και στο θώρακα, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρά και να χρειαστεί επέμβαση για να αντιμετωπιστούν τα τραύματά του.

Ο 24χρονος μετά τη σύλληψή του είχε κριθεί προφυλακιστέος και είχε οδηγηθεί στην ψυχιατρική κλινική των φυλακών Κορυδαλλού.

Σε ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρονται τα εξής:

“Σήμερα (20.06.2014) το πρωί στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Καρδίτσας βρέθηκε από αστυνομικούς, νεκρός 24χρονος ημεδαπός κρατούμενος.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία ο θάνατός του προήλθε από απαγχονισμό, με αυτοσχέδιο βρόγχο από κορδόνια αθλητικών παπουτσιών.

Ο 24χρονος κρατείτο στα κρατητήρια της προαναφερόμενης Υπηρεσίας προκειμένου να εκδικαστεί υπόθεσή του.

Προανάκριση για τον ακριβή προσδιορισμό των συνθηκών θανάτου του 24χρονου ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Καρδίτσας.

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης   Διοικητικής Εξέτασης και παράλληλα τέθηκαν σε διαθεσιμότητα δύο Ανθυπαστυνόμοι του οικείου Τμήματος, που εκτελούσαν καθήκοντα Αξιωματικού Υπηρεσίας”.

kontranews.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ