ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΣΙΝΑ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

pisina (Αντιγραφή)Σοβαρές ενστάσεις για τον τρόπο λειτουργίας της ανοικτής δημοτικής πισίνας του Τυρνάβου εκφράζουν γονείς παιδιών που θα ήθελαν να κολυμπήσουν τα βλαστάρια τους στην πισίνα.

Πιο συγκεκριμένα γονέας που επικοινώνησε με το paidis.com υποστηρίζει ότι τις απογευματινές ώρες που η πισίνα λειτουργεί για το κοινό, δεν υπάρχουν ουσιαστικά μέτρα προστασίας, αφού παιδιά 9 – 12 ετών μπαίνουν μόνα τους στην πισίνα υπό την επίβλεψη ενός ναυαγοσώστη αλλά το κυριότερο είναι ότι μπαίνουν στο νερό χωρίς κανένα επίσημο έγγραφο που να πιστοποιεί ότι είναι υγιή.

Παράλληλα επισημαίνει ότι έθεσε το θέμα σε κάποιον εκπρόσωπο της δημοτικής αρχής αλλά δεν έδωσε και πολύ μεγάλη σημασία.

«Θα πρέπει να γίνει κάτι άμεσα πριν υπάρξει πρόβλημα με κάποιο παιδί. Θα πρέπει να τηρείται ο κανόνας της απαγόρευσης εισόδου στην πισίνα μικρών παιδιών χωρίς συνοδό και επίσης θα πρέπει να τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής» επισημαίνει η διαμαρτυρόμενη μητέρα που τονίζει με νόημα ότι θα πρέπει να προληφθούν όλα αυτά ειδικά αυτά τα χρόνια που λόγω κρίσης όλοι βλέπουν την πισίνα σαν μια διέξοδο δροσιάς και απόλαυσης.

Ο ΑΘ. ΣΑΜΕΡ

Επειδή η καταγγελία είναι σοβαρή και επειδή πρώτα από όλα είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα πρέπει να υπάρχει αυστηρός έλεγχος ως προς την ηλικία των παιδιών που μπαίνουν στην πισίνα, αλλά και για την υγεία όλων όσων κολυμπούν, απευθυνθήκαμε στον δημοτικό σύμβουλο και υπεύθυνο από πλευράς δημοτικής αρχής για τη λειτουργία της πισίνας Αθανάσιο Αμάρι, ο οποίος αφού διευκρίνισε ότι στα πρωινά τμήματα εκμάθησης κολύμβησης τα παιδιά έρχονται εφοδιασμένα με πιστοποιητικά υγείας και τα μαθήματα γίνονται από δύο γυμνάστριες εκ των οποίων η μία είναι και ναυγοσώστης, υποστήριξε ότι για το θέμα της υγείας όσων επισκέπτονται απογευματινές ώρες την πισίνα, οι υπεύθυνοι για τη λειτουργία της πισίνας τους ζητούν να υπογράψουν μία υπεύθυνη δήλωση ότι είναι υγιείς και παράλληλα έχουν εντολή να μην επιτρέπουν να μπει στο νερό άτομο που είναι βρώμικο ή έχει εμφανή σημάδια δερματοπάθειας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ