15.000 ΝΑΙ ΣΤΟ ΜΠΟΥΚΟΤΑΖ ΤΗΣ COCA- COLA

Στη Λάρισα σήμερα εργαζόμενοι της coca- cola Θεσσαλονίκης

OLYMPUS DIGITAL CAMERA«Οργώνουμε την Ελλάδα εδώ και 9 μήνες, στο πλαίσιο μιας ειρηνικής μορφής αγώνα, ενός μποϋκοτάζ μέχρι την τελική μας δικαίωση. Ήδη οι υπογραφές συμπαράστασης  που συγκεντρώσαμε αγγίζουν τις 15.000 και συνεχίζουμε».

Με τα λόγια αυτά περιέγραψαν τον αγώνα τους στους δημοσιογράφους αντιπρόσωποι των εργαζομένων του σωματείου της coca- cola Θεσσαλονίκης που βρέθηκαν σήμερα στη Λάρισα στο πλαίσιο μιας πανελλαδικής κινητοποίησης, με αφορμή το κλείσιμο εργοστασίων της εταιρίας και τη μετακόμισή τους στη Βουλγαρία και τις απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων.

Η ανταπόκριση του καταναλωτικού κοινού ήταν τέτοια που ήδη η πτώση των πωλήσεων φτάνει το 30%, σύμφωνα και με τους εκπροσώπους της εταιρίας, ενώ όπως υπογράμμισαν οι εργαζόμενοι η Βουλγαρική coca-cola εισάγεται ως ελληνική, την ώρα που το «ευχαριστώ» στον Έλληνα καταναλωτή ήταν να κλείσουν τα 6 από τα 9 εργοστάσια στη χώρα μας και να χάσουν τη δουλειά τους πάνω από 3.000 άνθρωποι.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA«Με κέρδη 1 εκατομμύριο ευρώ την ημέρα εγκαταλείπουν την ελληνική αγορά και φορολογούνται στην Ελβετία», δήλωσαν χαρακτηριστικά .

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης μοιράστηκε σχετικό ενημερωτικό υλικό ενώ εκατοντάδες Λαρισαίοι υπέγραψαν περνώντας από το πρόχειρο σταντ που είχε στηθεί στην πλατεία Λαού.

Το ταξίδι της … διαμαρτυρίας συνεχίζεται με επόμενους σταθμούς τη Δράμα, την Κατερίνη, τη Χαλκιδική, την Καβάλα και τις Σέρρες.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ