ΚΟΒΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΝΟΙΑΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΠΟ ΑΝΑΠΗΡΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ 140.000 € ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΟΑΕΕ!!!

Ιστορία καθημερινής τρέλας, μια κοινωνική προσφορά του ΟΓΑ στους αναγνώστες μας

ΤΡΕΛΑΟ κυρ-Σπύρος είναι 73 χρονών, μεροκαματιάρης από παιδί και με πολλά προβλήματα υγείας τα τελευταία 10 χρόνια. Άνθρωπος της βιοπάλης, από κείνους τους παραδοσιακούς της πιάτσας που πίστευαν στο κράτος πρόνοιας δίχως να το πολυψάχνουν και να καλοκαταλαβαίνουν τι σημαίνει.

Σ’αυτό το κράτος στράφηκε λοιπόν σαν ήρθε η ώρα που δεν μπορούσε πλέον να δουλέψει.

Συμπληρωμένα ένσημα δεν είχε ο κυρ-Σπύρος, «βουτιά» στο … χαρτοβασίλειο και ο άνθρωπος πήρε απόφαση και έκανε τα χαρτιά του για χορήγηση σύνταξης ανασφάλιστου υπερήλικα από τον ΟΓΑ.

Και να βεβαίωση ότι δεν δικαιούται σύνταξη του ΙΚΑ και να βεβαίωση ότι δεν δικαιούται σύνταξη από το ΤΕΒΕ( τότε, ΟΑΕΕ σήμερα) και να το ένα και να το άλλο στο τέλος τα κατάφερε, τα συγκέντρωσε!!

Και ω του θαύματος, επιτέλους εγκριτική απόφαση του περιφερειακού υποκ/τος ΟΓΑ Θεσσαλίας με μήνα ένταξης  τον Αύγουστο του 2008 και αναδρομικότητα από τον Ιούνιο του 2007.

Το ποσό δε της σύνταξης ιλιγγιώδες: 300 ολόκληρα ευρώ!

Και μέχρι εδώ όλα καλά, βοήθεια για τα φάρμακα του ανθρώπου.ΑΜ ΔΕ, διότι 6 χρόνια μετά κάποιος εζήλωσε τη δόξα του… Σπίλμπεργκ και το ξανασκέφτηκε!

Ο ΟΓΑ με νέα απόφαση διακόπτει από 1/1/2013 την καταβολή της σύνταξης επειδή ο κυρ-Σπύρος δικαιούται λέει σύνταξη ΟΑΕΕ, με συμμετοχή του ΙΚΑ!

Με λίγα λόγια του λένε του ανθρώπου πλήρωσε εισφορές 20ετίας και βάλε στο ΤΕΒΕ( από το οποίο έκανε διακοπή το 1987) και πάρε σύνταξη από κει!!!!!

Το γεγονός ότι ο άνθρωπος είναι 73 ετών, ότι τα τελευταία 10 χρόνια ταλαιπωρείται από σοβαρότατα προβλήματα υγείας, ότι είναι σε κατάκλιση και καθετηριασμένος τον τελευταίο  ενάμισι χρόνο και υποστηρίζεται επί 24ωρου βάσεως από συσκευή οξυγόνου, προφανώς θεωρείται… λεπτομέρεια!

Άλλωστε σιγά το ποσό που καλείται να καταβάλλει ως εισφορά στο ΤΕΒΕ, είναι δεν είναι 140.000 ευρώ!!

Το θέμα αγγίζει τα όρια της επιστημονικής φαντασίας, αν δε μιλούσαμε για ηλικιωμένο και άρρωστο άνθρωπο που πλέον βρίσκεται σε απόγνωση.

Ο κυρ-Σπύρος κατέθεσε ένσταση κατά της ανάλγητης απόφασης, την οποία κοινοποίησε και στο Συνήγορο του Πολίτη.

Προς το παρόν περιμένει και ας μην περιμένουν οι ανάγκες του.

Το ίδιο θα κάνουμε και μεις… και κάθε απάντηση δεκτή. Αν και μεταξύ μας δεν περιμένουμε απάντηση, λύση περιμένουμε, ΛΥΣΗ και μάλιστα ΧΘΕΣ!!!

Σ.Σ Όλα τα σχετικά έγγραφα καθώς και τα πλήρη στοιχεία του κυρ-Σπύρου βρίσκονται στη διάθεση του paidis.com και φυσικά στη διάθεση κάθε εμπλεκόμενου φορέα.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ