ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΝΙΚΑΙΑΣ

kileler (Αντιγραφή)Την καλοκαιρινή γιορτούλα του, πραγματοποίησε ο Παιδικός Σταθμός Νίκαιας του Δήμου Κιλελέρ. Στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς, μέσα από τη μουσικοθεατρική παράσταση, μεταφέροντα  από τους μικρούς ηθοποιούς  μηνύματα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο κύκλος του νερού ήταν το θέμα της φετινής παράστασης και η διευθύντρια του παιδικού σταθμού κ Γεωργία Πάσχου αναφέρθηκε με λίγα λόγια στην υπόθεση του έργου. «Το νερό είναι ένα Πολύτιμο Αγαθό, απαραίτητο σε όλους τους ζωντανούς οργανισμούς. Ζωή χωρίς νερό δεν μπορεί να υπάρξει. Συχνά το αντιμετωπίζουμε σαν κάτι δεδομένο. Αλλά μόνο το 1% του συνολικού νερού της Γης είναι διαθέσιμο στον άνθρωπο.

Από την αρχή του κόσμου, το νερό ταξιδεύει ξανά και ξανά διανύοντας το ίδιο μακρινό, κυκλικό ταξίδι. Από τις θάλασσες και τις στεριά στην ατμόσφαιρα και ξανά πίσω δίνοντας παντού ζωή κι ενέργεια στη φύση.

Ο ήλιος θερμαίνει την γη και μαζί της τα νερά που βρίσκονται επάνω σε αυτήν. Τα νερά της θάλασσας, της λίμνης και του ποταμού θερμαίνονται και εξατμίζονται, γίνονται δηλαδή υδρατμοί. Οι υδρατμοί ανεβαίνοντας στα υψηλότερα στρώματα της ατμόσφαιρας, ψύχονται και δημιουργούν τα σύννεφα. Λόγω του βάρους που αποκτούν, οι υδρατμοί πέφτουν πάλι στη γη ως βροχή, χιόνι ή χαλάζι. Και ο κύκλος του νερού ξαναρχίζει. Ο άνθρωπος έχει την ευθύνη, για την προστασία και τη σωστή διαχείριση του νερού, για ένα καλό περιβάλλον

Πότε πάνω, πότε κάτω κύκλο κάνουν οι σταγόνες το ταξίδι δεν τελειώνει καλοκαίρια και χειμώνες».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν: ο δήμαρχος Κιλελέρ κ Ρίζος Κομήτσας, καθώς και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος κ. Αθανάσιος Νασιακόπουλος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ