ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΧιλιάδες νέοι και νέες από όλη την Ελλάδα ένωσαν τις φωνές τους ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς της ΕΕ, συμμετέχοντας στη μεγάλη διαδήλωση στο νέο Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων της ΕΕ στη Λάρισα, με την οποία συνεχίστηκαν σήμερα το πρωί οι εκδηλώσεις του 23ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ.

Στην κινητοποίηση συμμετείχε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος συναντήθηκε με το διοικητή της 1ης Στρατιάς αντιστράτηγο κ. Τελλίδη και το διοικητή του στρατοπέδου ταξίαρχο κ. Δρίβα.

Σε δηλώσεις του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, από την κινητοποίηση της ΚΝΕ στο Στρατηγείο της ΕΕ στη Λάρισα, επισήμανε: «Εκφράσαμε την αντίθεσή μας στους σχεδιασμούς της ΕΕ και του ΝΑΤΟ ενάντια στους λαούς της περιοχής. Το ΚΚΕ, η ΚΝΕ θεωρούμε ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμιά συμμετοχή σε αυτούς τους σχεδιασμούς, να μη διατεθεί καμία υποδομή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, κανένας φαντάρος να μη βρεθεί εκτός συνόρων, να επιστρέψουν αμέσως τα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκονται εκτός συνόρων.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΑυτή η κινητοποίηση σήμερα της νεολαίας της πατρίδας μας, της ΚΝΕ, της νεολαίας του ΚΚΕ, έχει αυτό το συμβολικό χαρακτήρα, εδώ έξω από το Στρατηγείο της ΕΕ στη Λάρισα, που σχεδιάζει την πολεμική εμπλοκή απέναντι στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, αλλά και σε άλλους λαούς της περιοχής».

Υπόμνημα

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Θοδωρής Χιώνης επέδωσαν το ακόλουθο υπόμνημασ τον διοικητή της 1ης Στρατιάς αντιστράτηγο κ. Τελλίδη και στον επιτελάρχη του Στρατηγείου ταξίαρχο κ. Δρίβα, στο Στρατηγείο της ΕΕ στη Λάρισα:

«Με τη σημερινή μας διαμαρτυρία δηλώνουμε την αντίθεσή μας στους σχεδιασμούς της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή μας καθώς και στη συμμετοχή της χώρας σε αυτούς.

Εδώ στη Λάρισα εδρεύει το  Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων της ΕΕ που έχει αποστολή την προετοιμασία και τη διοίκηση της επέμβασης της ΕΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί συνέχεια της συμμετοχής της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΗ ελληνική κυβέρνηση για μια ακόμη φορά εμπλέκει τη χώρα μας σε επικίνδυνους για το λαό γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς για τα συμφέροντα του μονοπωλιακού κεφαλαίου. Ο ελληνικός λαός, η νεολαία δεν έχουν κανένα συμφέρον από την οποιαδήποτε εμπλοκή της χώρας μας. Η συμμετοχή σε αυτούς τους σχεδιασμούς όχι μόνο δεν είναι προς το συμφέρον του ελληνικού λαού και της νεολαίας, αλλά ταυτόχρονα υποβαθμίζει την αμυντική ικανότητα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Η αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων αφορά την άμυνα και την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας.

Με τη σημερινή μας κινητοποίηση για μια ακόμα φορά καταγγέλλουμε τη συμμετοχή της Ελλάδας στην προώθηση ιμπεριαλιστικών σχεδίων και ζητάμε:

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΝα σταματήσει η λειτουργία του Ελληνικού Στρατηγείου Επιχειρήσεων της ΕΕ στη Λάρισα.

Να μη διατεθεί καμία υποδομή που βρίσκεται στη χώρα μας και κανένας φαντάρος για την οργάνωση και το σχεδιασμό πολεμικών επιχειρήσεων της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Να γυρίσουν πίσω όλα τα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκονται στο εξωτερικό, σε αποστολές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ