ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΜΕ ΤΡΑΜΠΟΛΙΝΟ

ΤΡΑΜΠΟΛΙΝΟΤο τραμπολίνο γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλές και συχνά το αγοράζουν  γονείς που θέλουν να κρατούν τα παιδιά τους σε φόρμα, αλλά και …απασχολημένα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι είναι ίσως η πιο αποτελεσματική μορφή άσκησης, αφού πρόκειται για αερόβια άσκηση που δυναμώνει κάθε μέρος του σώματος, είναι ασφαλής και αρκετά ήπια, και μπορούν να επωφεληθούν από αυτή τόσο τα παιδιά, όσο και μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι.

Απώλεια βάρους

Για την απώλεια βάρους, το τραμπολίνο (reboundingexercise)είναι πολύ αποτελεσματικό, λόγω της επίδρασης που έχει σε ολόκληρο το σώμα. Μειώνει το σωματικό λίπος και βελτιώνει την αποτελεσματικότητα με την οποία το σώμα καίει τους υδατάνθρακες. Επίσης, γυμνάζει όλο το φάσμα των μυών του σώματος, όχι μόνο τα πόδια και την καρδιά.

Κυκλοφορία του αίματος

Η αερόβια άσκηση βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και να μειώνει έτσι τις πιθανότητες απόφραξης των αρτηριών, στέλνοντας περισσότερο αίμα μέσω του σώματος στην καρδιά, όπου εμπλουτίζεται με οξυγόνο.

Υγιής καρδιά

172Πρώτον, όπως και με πολλές μορφές αερόβιας άσκησης, ο μυς που ωφελείται περισσότερο είναι η καρδιά. Οι μύες της καρδιάς ενισχύονται και προκαλούν διάφορες καρδιαγγειακές μεταβολές, έτσι ώστε με τη συνεχή άσκηση, η καρδιά να μπορεί να αντλεί περισσότερο αίμα με λιγότερους χτύπους. Αυτό σημαίνει ότι η καρδιά θα κουράζεται λιγότερο όταν θα κάνουμε τις συνηθισμένες καθημερινές μας δραστηριότητες. Μειώνοντας το φόρτο εργασίας της καρδιάς, μειώνονται και οι πιθανότητες εκδήλωσης καρδιακής νόσου.

Στρες  

Η άσκηση με τραμπολίνο μπορεί να μειώσει τις ορμόνες του στρες όπως η κορτιζόλη, και να αυξήσει τις ενδορφίνες, τις χημικές ουσίες του σώματος που μας κάνουν να αισθανόμαστε καλά. Επίσης, η φυσική δραστηριότητα και μόνο, μπορεί να πάρει το μυαλό μας από τα προβλήματά μας.

Αποτοξίνωση  

Η άσκηση με τραμπολίνο (Rebounding) διευκολύνει το φυσικό σύστημα αποτοξίνωσης του σώματος τονώνοντας το λεμφικό σύστημα.

Το λεμφικό σύστημα είναι ο σκουπιδοτενεκές του σώματος που αφαιρεί τις βλαβερές τοξίνες, τα νεκρά κύτταρα, τα καρκινικά κύτταρα και τις ξένες ουσίες. Το σύστημα συνεργάζεται με τα λευκά κύτταρα του αίματος στους λεμφαδένες για να προστατεύουν το σώμα από τα καρκινικά κύτταρα, τους μύκητες, τους ιούς ή τα βακτήρια.

Η άσκηση με τραμπολίνο αυξάνει τη ροή της λέμφου μέχρι και 15 φορές, ενισχύοντας την ανοσία, την απομάκρυνση των τοξινών και δίνοντας σε κάθε κύτταρο του σώματος μια σε βάθος αποτοξίνωση. Αυτό βοηθά στη διατήρηση της υγείας και την επιβράδυνση της γήρανσης.

Ηλικία  

Δεν υπάρχει όριο ηλικίας με αυτή την άσκηση. Είναι κατάλληλη για όλους και είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους είναι μια τόσο καλή επένδυση. Όλη η οικογένεια είναι σε θέση να επωφεληθεί, από τα παιδιά μέχρι τους παππούδες.

Είναι ιδανική για μεγαλύτερης ηλικίας άτομα, καθώς παρέχει μια ασφαλή, ήπια, άσκηση χωρίς επιπτώσεις: δεν βλάπτει τα γόνατα ή την πλάτη, μπορεί να προσαρμοστεί στο επίπεδο της φυσικής μας κατάστασης, και μπορεί να γίνει στην άνεση του σπιτιού μας.

Ενισχύει τις αρθρώσεις και τους συνδέσμους. Ενισχύει επίσης την οστική πυκνότητα, καθώς και τους μύες. Η αύξηση της πυκνότητας των οστών βοηθά στην πρόληψη καταγμάτων των οστών και της οστεοπόρωσης.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ