ΛΙΜΝΗ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ ΤΗΣ ΤΥΝΗΣΙΑΣ

ΛΙΜΝΗ ΤΥΝΗΣΙΑΟι ντόπιοι έμειναν κατάπληκτοι όταν μια λίμνη εμφανίστηκε πρόσφατα σε μια περιοχή που υποφέρει από την ξηρασία. Ονόμασαν τη θαυματουργή λίμνη “Gafsa Beach” («Γκάφσα Παραλία»), από το όνομα της περιοχής όπου εμφανίστηκε στη νότια Τυνησία.

Το μυστηριώδες σώμα νερού, το οποίο σύμφωνα με εκτιμήσεις παρατηρητών, καλύπτει μια έκταση περίπου 10521 m2 και μετρά πάνω από 15 μέτρα  στα βαθύτερα σημεία του, φαίνεται να προέρχεται κατευθείαν μέσα από τη Γη.

Η θεωρία που -αυτή τη στιγμή- κυριαρχεί είναι ότι έσπασε ένα στρώμα από βράχους που περιείχαν μια υπόγεια δεξαμενή νερού. Τα υπόγεια ύδατα στη συνέχεια, μέσω των ρωγμών, γέμισαν το φαράγγι.

Η λίμνη ανακαλύφθηκε στις αρχές Ιουλίου, και οι αρχές της περιοχής προειδοποιούν τους επισκέπτες της να αποφεύγουν το κολύμπι στα νερά της, εφόσον ακόμη δεν έχει εξακριβωθεί αν η κολύμβηση στα νερά της λίμνης είναι ασφαλής. Κάποιοι μάλιστα εικάζουν ότι το νερό θα μπορούσε να είναι επιβλαβές για τον άνθρωπο, ή ακόμη και  καρκινογόνο, αφού γίνεται εξόρυξη φωσφορικών στην περιοχή.

Ωστόσο, αυτό δεν έχει σταματήσει τους ντόπιους από το να απολαμβάνουν την πρωτόγνωρη παραλία τους…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ