ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΡΗΞΗ, ΑΝΥΠΑΚΟΗ, ΑΠΕΙΘΑΡΧΙΑ

Η παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης στην τελετή ορκωμοσίας της δημοτικής αρχής Λάρισας

λαϊκή συσπείρωσηΠροεκλογικά δηλώναμε σε όλους τους τόνους πως από όποιο μετερίζι μας έθετε ο λαός της πόλης μας εμείς θα ασκούσαμε Λαϊκή Αντιπολίτευση. Είτε, ως δημοτική αρχή, απέναντι στην κυβερνητική πολιτική, είτε από την θέση της αντιπολίτευσης στη νέα Δημοτική Αρχή, στη βάση ενός και μοναδικού σκοπού: της υπεράσπισης των δικαιωμάτων του λαού.

Από αυτή τη σκοπιά λοιπόν, της υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων, πηγάζει και η στάση και η κριτική απέναντι στη νέα Δημοτική Αρχή που έχει την πρώτη ευθύνη, αλλά και στις άλλες πολιτικές δυνάμεις του δημοτικού συμβουλίου.

Και αυτή μας η θέση εκφράζει την κοινή δράση και συνεργασία ριζοσπαστικών λαϊκών δυνάμεων που έχουν δοκιμαστεί στις γραμμές του κινήματος και στις εκλογικές αναμετρήσεις. Μια συνεργασία που βασίζεται:

         Στην κοινή αντίληψη για την ανάγκη ανατροπής της πολιτικής του μαύρου μετώπου κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ, ΔΝΤ και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου.

         Ενάντια στην εφαρμογή του  «Καλλικράτη» που αποτελεί στρατηγική επιλογή τους, εργαλείο τους για να μπορεί να συνεχίζεται απρόσκοπτα η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, καταδικάζοντας στη φτώχεια και στην εξαθλίωση τα λαϊκά στρώματα.

         Στη γραμμή ανασύνταξης του κινήματος, στη διαμόρφωση προϋποθέσεων ενιαίου μετώπου πάλης εργατοϋπαλλήλων, αυτοαπασχολούμενων, μικρομεσαίων, αγροτών, γυναικών, νεολαίας, συνταξιούχων, αγωνιστών του αντι-ιμπεριαλιστικού – φιλειρηνικού μετώπου, ανθρώπων και οργανώσεων του πολιτισμού, του αθλητισμού, της πάλης κατά των ναρκωτικών, της πάλης για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες, τις περιβαλλοντικές τοπικές συσπειρώσεις.

Και είναι εκείνες οι δυνάμεις που τα συμφέροντα τους, ο αγώνας τους και οι αγωνίες τους, είναι σε διαμετρικά αντίθετη κατεύθυνση  επιλογής από το μεγάλο κεφάλαιο και τα κόμματα που το υπηρετούν, που καλλιεργούν αυταπάτες και ψεύτικους διαχωρισμούς, και εμποδίζουν κάθε αγωνιστική ανάταση που εμφανίζεται και σηκώνει περήφανα το κεφάλι, αντιστέκεται, διεκδικεί, παλεύει.

Αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα της λαϊκής οικογένειας ενιαία στο σύνολο τους, αποκαλύπτοντας ότι τα γεννά η ίδια μήτρα, η ίδια πολιτική.

Θεωρούμε ότι  Δημοτική Αρχή στο πλευρό του Λάου σημαίνει ρήξη, ανυπακοή, απειθαρχία.

Αυτή τη γραμμή σταθερά και με συνέπεια υποστηρίζουμε ως τη μόνη γραμμή που μπορεί να φέρει κατακτήσεις και να λύσει προβλήματα σε όφελος της λαϊκής εργατικής οικογένειας. Παίρνοντας υπόψιν το ρόλο της τοπικής και περιφερειακής διοίκησης στην προώθηση της γενικότερης  πολιτικής, παίρνοντας υπόψιν τους μεγάλους περιορισμούς που αφορούν στην τοπική διαχείριση χρημάτων και αρμοδιοτήτων, τις ασφυκτικές πιέσεις που ασκούνται και θα ασκηθούν ακόμη πιο πολύ απέναντι στους τοπικούς εκλεγμένους από το κράτος, την κυβέρνηση, τα κόμματα του ευρωμονόδρομου αλλά και τους επιχειρηματίες, δηλώνουμε ότι:

         Οι εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο  της Λάρισας θα σταθούμε ψηλά και θα αντισταθούμε απέναντι και εναντίον στον πολύπλοκο μηχανισμό πίεσης, εξαγοράς και ενσωμάτωσης που θα αναπαραχθεί και τοπικά.

         Θα είναι το μάτι και το αυτί του λαού που θα αποκαλύπτει, θα ενημερώνει, και θα παλεύει για να στηρίζει τα λαϊκά συμφέροντα.

Από αυτήν τη σκοπιά, επιγραμματικά οι προτεραιότητες της “Λαϊκής Συσπείρωσης” μεταξύ των άλλων είναι:

  • Να παλέψουμε μαζί με τους ανέργους, τους απολυμένους, να διεκδικήσουμε πλήρη – σταθερή εργασία αλλά και ουσιαστική προστασία αυτών που έχουν πληγεί από την ανεργία.
  • Να βρεθούμε μαζί με τους μικρούς αγρότες ενάντια στην ΚΑΠ και την αντιαγροτική πολιτική, για την ικανοποίηση των δικαίων αιτημάτων τους, για την εκτροπή του Αχελώου, να δράσουμε μαζί με τους μικρούς επαγγελματίες που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής και τον αβάστακτο ανταγωνισμό από την επέκταση των μονοπωλιακών ομίλων».
  • Να διεκδικήσουμε ανθρώπινες εργασιακές συνθήκες, τα ασφαλιστικά, μισθολογικά, κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων.
  • Να αντιταχθούμε στα φορομπηχτικά μέτρα, στα κάθε είδους χαράτσια, στον ΕΝΦΙΑ, στη λογική της “ανταποδοτικότητας”, που εφαρμόζεται στην Περιφέρεια και τους Δήμους, διεκδικώντας επαρκείς, δωρεάν παιδικούς σταθμούς, γενικότερα κοινωνικές υπηρεσίες, ύδρευση, αποχέτευση, πολιτιστικές, αθλητικές δραστηριότητες.
  • Να παρέμβουμε για έργα, υποδομές που υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες και να αναπτύξουμε δράση για την προστασία του περιβάλλοντος, ενάντια στα συμφέροντα που λυμαίνονται την περιοχή, τον φυσικό πλούτο.
  • Να αγωνιστούμε για τα προβλήματα των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας, για αποκλειστικά δημόσιες – δωρεάν υπηρεσίες, να βρεθούμε μαζί με τους μαθητές, τους σπουδαστές για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στα σχολεία, στο Πανεπιστήμιο και στα ΤΕΙ, για δωρεάν Παιδεία, για πραγματική μόρφωση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ