ΟΙ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΨΗΦΙΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

ΙΚΑΛΤο Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που λειτουργεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο ισόγειο της Ιατρικής (Πλ. Ταχυδρομείου), χρειάζεται την εθελοντική προσφορά όλων μας. Οι κάθε μέρα αυξανόμενες αιτήσεις των ανασφάλιστων συμπολιτών μας για δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από τη μια και οι προσφορές φαρμάκων από ευαισθητοποιημένους συμπολίτες μας

από την άλλη, ζητούν χέρια εθελοντών για υποστήριξη του σημαντικού έργου που έχουν αναλάβει οι “Ενεργοί Πολίτες Λάρισας” με την υποστήριξη πολλών φορέων της πόλης.

Το επιπλέον έργο που ανέλαβαν φέτος είναι η ψηφιοποίηση του φαρμακείου του ΙΚΑΛ, δηλαδή η ψηφιακή καταχώρηση όλων των φαρμάκων που διαθέτουν. Αυτό θα έχει πολλαπλά οφέλη: εύκολη αναζήτησή τους από τους εθελοντές γιατρούς, παρακολούθηση της ημερομηνίας λήξης τους από τους εθελοντές του φαρμακείου για να μην πετάγονται φάρμακα και διαδικτυακή ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο άλλων κοινωνικών ιατρείων για τις δυνατότητες και τις ανάγκες μας, ώστε να υπάρχει συνεργασία μεταξύ μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι αν έκανε το ίδιο σύστημα το κράτος μεταξύ των φαρμακείων των νοσοκομείων της χώρας θα γλυτώναμε τεράστιους οικονομικούς πόρους και χρόνο για την εξυπηρέτηση των ασθενών τους. Ότι δεν κατάφεραν οι επαγγελματίες του συστήματος, το επιχειρεί η ομάδα εθελοντών του ΙΚΑΛ!

«Για το σκοπό αυτό δεν χρειάζονται εξειδικευμένες γνώσεις. Αν έχεις φορητό υπολογιστή, πάρτον και έλα στο φαρμακείο για καταχώρηση φαρμάκων. Αν δεν έχεις, έλα να βοηθήσεις στην τακτοποίησή τους στα ράφια και στην βοήθεια των χειριστών υπολογιστών. Επικοινώνησε τηλεφωνικά -πρωί και απόγευμα – με το τηλέφωνο 2410565100 ή έλα στο ισόγειο της Ιατρικής να γνωρίσεις από κοντά το έργο μας», αναφέρουν οι Ενεργοί Πολίτες οι οποίοι πραγματοποιούν σήμερα στις 6 μ.μ. συνάντηση στο χώρο του Ι.Κ.Α.Λ..

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ