ΔΙΜΗΝΟ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΛ

ΠΑΜΕΤο Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, απέναντι στην τραγική κατάσταση που βιώνει το σύνολο του λαού, σχεδιάζει μια σειρά δράσεις, υιοθετώντας το δίμηνο πρόγραμμα δράσης και το πλαίσιο αιτημάτων του ΠΑΜΕ, με αιχμή τα προβλήματα της προστασίας των ανέργων και του περιορισμού της ανεργίας, των απλήρωτων και ανασφάλιστων, της Κοινωνικής Ασφάλισης, του εισοδήματος, της φορολογίας, της υγείας, της παιδείας

και της υπεράσπισης των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, χωρίς να αφήνει στην άκρη κανένα πρόβλημα, που θα έχει ως κορύφωση σ’ αυτή τη φάση την συμμετοχή ανέργων, εργαζομένων, συνταξιούχων, αυτοαπασχολούμενων, φτωχών αγροτών, γυναικών και νεολαίας, στο μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο που οργανώνει το ΠΑΜΕ στην Αθήνα, το Σάββατο 1 Νοέμβρη.

Για την συζήτηση αυτού του προγράμματος δράσης, η διοίκηση του ΕΚΝΛ, οργανώνει σύσκεψη των Δ.Σ των σωματείων της δυναμής του, στην οποία καλεί επίσης τις Λαικές Επιτροπές, αγροτικές οργανώσεις, οργανώσεις αυτοαπασχολούμενων, την ΟΓΕ, το ΜΑΣ, την Τρίτη 16 Σεπτέμβρη στις 7 μ.μ, στην αίθουσα συνελεύσεών του ΕΚΝΛ.

Η διοίκηση του ΕΚΝΛ, με Δ.Σ Σωματείων, Λαικές Επιτροπές, Επιτροπές Ανέργων, σύντομα θα ξεκινήσουν μια σειρά παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας και μικρότερων Δήμων, στο Περιφερειακό Συμβούλιο, στον ΟΑΕΔ, σε άλλους δημόσιους φορείς, διεκδικώντας τα αιτήματα που έχουμε για τους ανέργους, τους απλήρωτους, τους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους τόσο τα γενικότερα, όσο και αυτά που απευθύνονται σε κάθε φορέα χωριστά.

Το Σάββατο 4 Οκτώβρη, στις 11 το πρωί, θα οργανώσει τοπικό συλλαλητήριο στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας, με αιχμή την ανεργία, την Κ.Α και το εισόδημα, μετά και από την απόφαση της ΠΣΟ για διεθνή μέρα πάλης κατά της Ανεργίας.

Η διοίκηση του ΕΚΝΛ, προειδοποιεί την κυβέρνηση ότι αν επιχειρήσει να πάρει νέα μέτρα αντιασφαλιστικά θα συναντήσει δυναμική αντίδραση με απεργιακό αγώνα, με γενικό ξεσηκωμό. Σε αυτή την κατεύθυνση θα οργανώσουμε την συζήτηση, προετοιμασία στα σωματεία, στους τόπους δουλειάς και κατοικίας.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ