ΜΕ ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ Π. ΣΑΡΧΩΣΗ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Ο Φ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΣε εγκάρδιο και φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα της Πέμπτης, στο Δημαρχείο της Λάρισας, η συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτη Κουβέλη με το δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Καλογιάννης περιέγραψε την κατάσταση στο Δήμο Λαρισαίων και γενικότερα στην Αυτοδιοίκηση, ενώ ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για το εγχείρημα της «Συμπαράταξης Λαρισαίων». Επίσης, αντηλλάγησαν απόψεις   και για τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις.

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, πριν την συνάντηση, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτης Κουβέλης επεσήμανε τα εξής:

«Επισκέφθηκα τη νέα δημοτική αρχή και το δήμαρχο και πέρα από τις ευχές και τα συγχαρητήρια, με την παρουσία μας θέλουμε να δηλώσουμε τη συμπαράστασή μας και στο δήμαρχο και στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, συμπαράσταση που αναφέρεται στο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που σήμερα αντιμετωπίζει πολλά και δύσκολα προβλήματα. Προβλήματα που γίνονται ακόμα μεγαλύτερα εάν συνυπολογίσουμε πως αυτά βρίσκονται στην καρδιά της οικονομικής κρίσης της χώρας. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται, αυτή την ώρα, να υπηρετήσει τον πολίτη στις νέες εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες, αναπτύσσοντας το δίχτυ κοινωνικής αλληλεγγύης, δίνοντας τη μάχη για την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων και μάλιστα δίχως τους αναγκαίους οικονομικούς πόρους. Η Τ.Α. έχει δεχθεί βαρύτατο χτύπημα από τις περικοπές που έγιναν, έτσι ώστε η προώθηση του όποιου προγράμματος για την εκτέλεση έργων ή και για τη διαμόρφωση του δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης σκοντάφτει στην ανεπάρκεια των πόρων.

Εμείς πιστεύουμε ότι η νέα δημοτική αρχή θα δώσει όλον τον εαυτό της προκειμένου να αντιμετωπιστούν αυτά τα ζητήματα που έχουν σχέση πια με τον χειμαζόμενο πολίτη, τον χειμαζόμενο δημότη.»

Απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με τις κυβερνητικές εξαγγελίες για τη μεταβίβαση του ΕΝΦΙΑ στην Αυτοδιοίκηση ο κ. Κουβέλης, τόνισε τα εξής:

«Γνωρίζετε την απόλυτη αντίθεσή μου με τον ΕΝΦΙΑ. Είναι ένας άδικος φόρος. Ο φόρος θα έπρεπε να αφορά το σύνολο της ακίνητης περιουσίας, να έχει προοδευτικότητα, δικαιοσύνη και βεβαίως με αφορολόγητο όριο. Όλα τα άλλα δεν είναι τίποτα λιγότερο, τίποτε περισσότερο από ένα ακόμα χτύπημα από ένα βαρύτατο χτύπημα στον Ελληνα πολίτη. Ο ΕΝΦΙΑ δεν διορθώνεται. Χρειάζεται δομικές αλλαγές. Για αυτό η Δημοκρατική Αριστερά έχει ζητήσει την απόσυρσή του και τη διαμόρφωση ενός νέο πλαισίου στη βάση των στοιχείων κριτηρίων που σας περιέγραψα.»

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης τόνισε τα εξής:

«Καλωσορίζω τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, τον αγαπητό Φώτη Κουβέλη στο δημαρχείο της Λάρισας. Τον ευχαριστώ για μια ακόμη φορά για τη στήριξη της ΔΗΜΑΡ, στο πρόσωπό μου και στο συνδυασμό μας. Μας βοήθησε σημαντικά στην εκλογική νίκη προκειμένου να πραγματοποιήσουμε τις αλλαγές και να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες που έχουν οι συμπολίτες μας στη Λάρισα. Είναι κοινή διαπίστωση πως η Αυτοδιοίκηση καταρρέει και νομίζω πως υπάρχει άμεση ανάγκη αναστροφής αυτών των πολιτικών. Θεωρώ εξαιρετικά σημαντική τη συμβολή του αγαπητού Φώτη στην κατεύθυνση αυτών των αλλαγών. Νομίζω πως το Συνέδριο της ΔΗΜΑΡ θα κινηθεί σ’ αυτή την κατεύθυνση. Εύχομαι λοιπόν καλή επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου».

ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

koybΝωρίτερα το απόγευμα ο κ. ΚΟυβέλης επισκέφθηκε το δημαρχείο του Τυρνάβου και είχε συνάντηση σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα με το δήμαρχο Π. Σαρχώση, παρουσία του βουλευτή Θ. Ψύρρα, των αντιδημάρχων και στελεχών της ΔΗΜΑΡ.

ΟΙ κ.κ. Σαρχώσης και Κουβέλης αντάλλαξαν απόψεις για την πορεία της χώρας ενώ δεν έκρυψαν τον προβληματισμό τους για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην αυτοδιοίκηση.

koysar

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ