Η ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΣΤΑΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

flogaΣτις 18 Σεπτεμβρίου, στις 7.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία του Αμπελώνα ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών «Η ΕΛΠΊΔΑ» στο πλαίσιο των προσπαθειών του για την μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση του κόσμου σε θέματα εθελοντισμού και αιμοδοσίας, σε συνεργασία με τα Σχολεία, τους Προσκόπους, τους Αθλητικούς Συλλόγους και το Σύλλογο Ατόμων Τρίτης Ηλικίας υποδέχεται τη  «Φλόγα της Αγάπης, της Αλληλεγγύης, της Ελπίδας και της Ζωής».

Πρόκειται για τη Φλόγα της 12ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Αιμοδοσίας, που κάθε χρόνο τέτοια εποχή οργανώνεται από την ΠΟΣΕΑ σε συνεργασία με τους κατά τόπους αιμοδοτικούς Συλλόγους για να μεταλαμπαδεύσει παντού το μήνυμα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας.

Για το λόγο αυτό ο Σύλλογος «Η ΕΛΠΊΔΑ» καλεί από τώρα τα παιδιά, τους νέους και τους μεγάλους, που θέλουν να γίνουν εθελοντές λαμπαδηδρόμοι και να μεταφέρουν τη φλόγα της ΕΛΠΊΔΑΣ από την είσοδο του Αμπελώνα ως το χώρο της εκδήλωσης να δηλώσουν συμμετοχή στον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Απ. Παπαϊωάννου, τηλ. 6978125199 και στον αντιπρόεδρο κ. Χαρ. Μπίτη, τηλ. 6977358374.

Τέλος, ο Σύλλογος «Η ΕΛΠΊΔΑ» προσκαλεί τις αρχές του τόπου, όλους τους αιμοδότες και φίλους της αιμοδοσίας του Αμπελώνα, καθώς και όλους όσοι στα χρόνια αυτά ευεργετήθηκαν από το Σύλλογο, να διαθέσουν λίγο από το χρόνο τους και να πάρουν μέρος στην εκδήλωση αυτή για την υποδοχή της φλόγας της αγάπης και το άναμμα του βωμού της ελπίδας στην πλατεία του Αμπελώνα και να αποδείξουν έτσι ότι αναγνωρίζουν και τιμούν το έργο και την προσφορά του Συλλόγου αυτού στο κοινωνικό σύνολο.

65η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Εν τωμεταξύ ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα «Η ΕΛΠΙΔΑ», πραγματοποιεί σε συνεργασία με το Κέντρο Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Λάρισας, την καθιερωμένη πλέον Εθελοντική Αιμοδοσία του για το Φθινόπωρο στις 21 Σεπτεμβρίου 2014, ημέρα Κυριακή, από τις 8.30 το πρωί ως τη 1.30 το μεσημέρι, στο Αγροτικό Ιατρείο Αμπελώνα.

Σκοπός και της Αιμοδοσίας αυτής, που γίνεται με το τέλος του Καλοκαιριού και την έναρξη του Φθινοπώρου, που η ζωή ξαναβρίσκει τους φυσιολογικούς της ρυθμούς και είναι η 65η  στη σειρά, αφ’ ότου ξεκίνησαν οι οργανωμένες αιμοδοσίες στον Αμπελώνα, το 1991, είναι:

Να δοθεί μία ακόμη ευκαιρία στους κατοίκους του Αμπελώνα και της περιοχής, τώρα που τελειώνει το Καλοκαίρι και αρχίζει το Φθινόπωρο και η ζωή ξαναβρίσκει τους φυσιολογικούς της ρυθμούς, να σκεφθούν τον πάσχοντα συνάνθρωπό τους και να δώσουν με τη θέλησή τους και με την καρδιά τους λίγο από το πολύτιμο και ζωογόνο αίμα τους.

Να προσφέρουν ζωή με το αίμα τους.

Για το λόγο αυτό ο πρόεδρος Απ. Παπαϊωάννου και τα άλλα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου «Η ΕΛΠΙΔΑ» προσκαλούν όλους τους κατοίκους του Αμπελώνα και της περιοχής και, κυρίως, τους νέους και τους φοιτητές, που βρίσκονται ακόμα εδώ, να πάνε την Κυριακή, 21-9-2014 στο Αγροτικό Ιατρείο Αμπελώνα, όπου θα γίνεται η αιμοληψία, για να προσφέρουν με την καρδιά τους μια φιάλη από το αίμα τους.

Οι ανάγκες για αίμα, τονίζει ο Πρόεδρος της «ΕΛΠΙΔΑΣ» του Αμπελώνα, αυτή την περίοδο, που, μετά τη θερινή ραστώνη, ξαναρχίζουν τα χειρουργεία, είναι ιδιαίτερα αυξημένες και μας καλούν όλους, όσοι θέλουμε και μπορούμε να προσφέρουμε μια φιάλη από το αίμα μας και να κάνουμε την καλύτερη πράξη αλτρουϊσμού και αγάπης απέναντι στον πάσχοντα συνάνθρωπό μας ως Χριστιανοί και ως Άνθρωποι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ