ΟΙ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΡΑΧΗΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΖΟΥΝ  ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ

mesoraxhΟ εθελοντισμός αποδεικνύεται και πάλι ως η απάντηση στην αντιμετώπιση τοπικών προβλημάτων. Ευαισθητοποιημένοι κάτοικοι της Μεσοράχης βλέποντας το εξήντα χρόνων κτίριο  του εγκαταλειμμένου Δημοτικού Σχολείου να ερημώνει και να οδηγείται στην κατάρρευση, πήραν την πρωτοβουλία με επικεφαλής την κ. Ελένη Ανατολίτου να το διατηρήσουν στο χρόνο και να το ζωντανέψουν μέσα από πολιτιστικές δραστηριότητες, αλλά και το παιχνίδι των παιδιών τους.

Τα πρώτα βήματα ήταν ο καθαρισμός του εσωτερικού του, η διαμόρφωση της αυλής του σχολείου και ο καθαρισμός της εξωτερικής τοιχοποιίας. Ακολούθησε το εξωτερικό βάψιμο των κτιρίων. Για το σκοπό αυτό οι ευαισθητοποιημένοι γονείς κάλεσαν εθελοντές από τους Ενεργούς Πολίτες Λάρισας, όχι μόνο για να τους προσφέρουν εθελοντικά εργατικά χέρια, αλλά για να παρακινήσουν  με την ενέργεια αυτή και άλλους κατοίκους να συνδράμουν στο έργο ανάδειξης του ιστορικού σχολείου και να αγαπήσουν τον εθελοντισμό.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΟι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας ανταποκρίθηκαν με χαρά στο κάλεσμα βλέποντας τα κίνητρα αυτών που τους κάλεσαν και θέλοντας να αναδείξουν σε τοπικό κέντρο παιχνιδιού και πολιτισμού ένα σχολείο,  από το οποίο πέρασαν παιδιά που σήμερα διαπρέπουν επιστημονικά στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Διευκρίνισαν ωστόσο πως φιλοσοφία των ΕνΠοΛ δεν είναι να υποκαθιστούν ή να «εξυπηρετούν» τα μέλη των τοπικών κοινωνιών, αλλά να δείχνουν σ’ αυτά ότι η εθελοντική προσφορά και η αλληλεγγύη είναι στάση ζωής και απάντηση στην οικονομική και κοινωνική κρίση.

Από το 60χρονο Δημοτικό Σχολείο –τόσα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την σχολική χρονιά που έγιναν τα πρώτα μαθήματα – διασώθηκαν ορισμένα θρανία, βιβλία και μαθητικές κατασκευές, αλλά όχι το ιστορικό αρχείο του Σχολείου, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου έχει καταστραφεί. Αυτά τα υλικά θα αναδειχτούν στον ανακαινισμένο χώρο πολλαπλών δραστηριοτήτων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ