ΕΜΠΟΛΑ: ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΕ ΣΚΟΠΙΑ, ΓΑΛΛΙΑ, ΤΣΕΧΙΑ

23aΑσθενής, πολίτης της Μεγάλης Βρετανίας, ο οποίος νοσηλευόταν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο των Σκοπίων με συμπτώματα που θα μπορούσαν να υποδεικνύουν ότι είχε προσβληθεί από τον ιό Έμπολα απεβίωσε, μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων.

Εν τω μεταξύ, οι γαλλικές Αρχές σφράγισαν ένα ολόκληρο κτίριο κοντά στο Παρίσι καθώς τέσσερις από τους 60 ενοίκους του ασθένησαν με πυρετό και πονοκέφαλο και εκφράστηκαν φόβοι ότι επρόκειτο για κρούσματα του Έμπολα.

Ένας αξιωματούχος της πόλης Σεργκί Ποντουάζ, στα βορειοδυτικά του Παρισιού, δήλωσε λίγο αργότερα ότι ο συναγερμός έληξε καθώς διαπιστώθηκε ότι δεν επρόκειτο για τη θανατηφόρα νόσο.

Οι τέσσερις ασθενείς είχαν φτάσει στη Γαλλία από τη Γουινέα στις αρχές Οκτωβρίου. Μέχρι στιγμής στη Γαλλία δεν έχει αναφερθεί κανένα κρούσμα του Έμπολα.

Στην Τσεχία, ένας 56χρονος που παρουσιάζει συμπτώματα της ασθένειας νοσηλεύεται στην απομόνωση, στο νοσοκομείο Μπουλόφκα της Πράγας. Ένας εκπρόσωπος του νοσηλευτικού ιδρύματος είπε ότι ο ασθενής είχε ταξιδέψει πρόσφατα στη Λιβερία και υποβάλλεται σε εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων θα ανακοινωθούν αύριο Παρασκευή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ