ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΤΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΝΕΚΡΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

προβατοΑντιμέτωποι με ένα ιδιαίτερα σημαντικό πρόβλημα κυρίως για την υγεία των κοπαδιών τους, βρίσκονται δεκάδες κτηνοτρόφοι του δήμου Τυρνάβου, εξαιτίας των νεκρών προβάτων που κείτονται ακάλυπτα σε διάφορα σημεία, σχεδόν σε όλες τις αγροτικές περιοχές του δήμου.

Αιτία του προβλήματος η έξαρση του καταρροϊκού πυρετού που οδηγεί στο θάνατο μεγάλο πληθυσμό του ζωικού κεφαλαίου της περιοχής, οι μηδενικές σχεδόν αποζημιώσεις, αλλά και η αδυναμία διαχείρισης των νεκρών ζώων, από την πολιτεία.

Σύμφωνα με ασφαλείς εκτιμήσεις το πρόβλημα αναμένεται να ενταθεί ακόμη περισσότερο τις επόμενες ημέρες και είναι βέβαιο ότι θα εγκυμονεί κινδύνους και για τη δημόσια υγεία, ενώ τα άταφα ζώα είναι βέβαιο ότι θα συμβάλουν, σε συνάρτηση και με τη ζέστη, στην αύξηση των κρουσμάτων καταρροϊκού πυρετού.

Την ίδια ώρα οι εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων δεν κρύβουν τη δυσφορία τους για την αποτελεσματικότητα του προγράμματος περισυλλογής νεκρών ζώων που ξεκίνησε πρόσφατα και στη Θεσσαλία, αφού όπως επισημαίνουν η εταιρεία που το υλοποιεί δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις των κτηνοτρόφων του νομού και μάλλον χρειάζεται άμεση παρέμβαση του περιφερειάρχη για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ