ΑΘΛΙΕΣ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Ρ. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

Ανακοίνωση της διοίκησης του ΕΚΛ

ΙΚΑ1Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, καταγγέλει τις άθλιες δηλώσεις του διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτου Σπυρόπουλου, που έκανε στο συνέδριο για την Κοινωνική Ασφάλιση στο Ελληνοαμερικάνικο Εμπορικό Επιμελητήριο, όπου δήλωσε για την υγεία των εργαζομένων, οι παροχές υγείας να εξαρτώνται από τον αριθμό ενσήμων των ασφαλισμένων. Αυτές δεν είναι προσωπικές απόψεις, αλλά εκφράζουν τα σχέδια της κυβέρνησης, της Ε.Ε, κατ’ εντολή της πλουτοκρατίας.

Δείχνουν ότι ετοιμάζουν νέο χτύπημα στα ασφαλιστικά δικαιώματα, πλήρη απαλλαγή κράτους και εργοδοσίας από τις ασφαλιστικές εισφορές και να αποτελεί η υγεία ατομική ευθύνη. Αυτό σημαίνει ότι εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι θα στερηθούν το δικαίωμα στην υγεία και θα πληρώνουν τεράστια ποσά από την τσέπη τους ενισχύοντας έτσι την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Τα ένσημα των ανέργων και της νέας γενιάς φτάνουν για μια ασπιρίνη !!!

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τη νεολαία, σε συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς αγρότες, να οργανώσουν την πάλη τους, για αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν υγεία-πρόνοια με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας. Να καταργηθούν τώρα οι ασφαλιστικές εισφορές για τον κλάδο υγείας σε όλα τα ταμεία.

Να δώσουμε την πρώτη απάντηση με την συμμετοχή στην αγωνιστική συγκέντρωση του ΕΚΝΛ, της ΟΕΒΕΛ, της ΕΟΑΣΝΛ, της ΟΓΕ και του ΜΑΣ, για το πολυτεχνείο την Δευτέρα 17 Νοέμβρη, στις 7 μ.μ, στην Πλατεία Ταχυδρομείου και στην πανεργατική-πανελλαδική απεργία στις 27 Νοέμβρη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ