ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Θ. ΝΑΣΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ Ρ. ΚΟΜΗΤΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΥ Δ. ΚΙΛΕΛΕΡ

νασιακοπουλοςΑπάντηση στα όσα ανέφερε πρόσφατα ο πρώην δήμαρχος Κιλελέρ Ρ. Κομήτσας για τα οικονομικά δύο οργανισμών του δήμου για τα οποία η νέα δημοτική αρχή προσέφυγε στη δικαιοσύνη, δίνει με ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Κιλελέρ Θ. Νασιακόπουλος. Στην απάντησή του αναφέρει τα εξής:

“Με έκπληξη διάβασα τόσο εγώ αλλά και οι πολίτες του Δήμου Κιλελέρ στην επιστολή της «Ανεξάρτητης Κίνησης Ενεργών Πολιτών» του τέως δημάρχου Ρίζου Κομήτσα. Αρχικά ο συντάκτης της επιστολής  φαίνεται να μην κατανοεί  ότι ο θόρυβος των ημερών αφορά στο υπαρκτό πρόβλημα που προέκυψε στο Δήμο Κιλελέρ με το ταμειακό έλλειμμα στον ΟΠΑΠ και στην ΚΔΕΚ και δεν «καλλιεργείται», όπως υποστηρίζει, από άτομα που κατέχουν θέσεις ευθύνης στο Δήμο μας.

Στη συνέχεια θέτει μια σειρά ερωτήμάτων για να ενημερωθούν άμεσα, όπως υποστηρίζει, οι πολίτες του Δήμου μας. Θα συνιστούσαμε στον κ. Κομήτσα να μην βιάζεται και να επιδείξει αυτοσυγκράτηση. Εμείς κάνουμε πράξη την προεκλογική μας δέσμευση: όλα στο φως. Και στο αμέσως επόμενο διάστημα, όταν ολοκληρωθούν οι έλεγχοι των ορκωτών ελεγκτών – λογιστών για το Δήμο Κιλελέρ, τις σχολικές επιτροπές και τη  ΔΕΥΑΚ, θα ενημερώσουμε με κάθε λεπτομέρεια τους πολίτες για την οικονομική κατάσταση που παραλάβαμε. Μέχρι τότε ας κάνει υπομονή. Άλλωστε σήμερα, ύστερα από αίτηση του, ως επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας παρέλαβε τις εκθέσεις των ορκωτών ελεγκτών – λογιστών που αφορούν στα οικονομικά των οργανισμών ΟΠΑΠ και ΚΔΕΚ. Έχει τη δυνατότητα να πάρει τις απαντήσεις στα ερωτήματα που δημοσίως έθεσε.

Σε κάθε περίπτωση αισθανόμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι γιατί μέσα σε δύο μήνες η νέα δημοτική αρχή κατάφερε, αρχικά να έχει μια σαφή και ολοκληρωμένη εικόνα για τα οικονομικά των οργανισμών του ΟΠΑΠ και της ΚΔΕΚ και στη συνέχεια να «νοικοκυρέψει» τους οργανισμούς κάτι που επαγγέλλονταν αλλά δεν το έπραξε η προηγούμενη δημοτική αρχή. Για τις όποιες ευθύνες που πιθανόν να υπάρχουν για την κακοδιαχείριση των οργανισμών έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη, όπως θεωρούμε ότι έχει και η «Ανεξάρτητη Κίνησης Ενεργών Πολιτών», την οποία ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητούμε.

Όσον αφορά τους συνεργάτες μου αυτοί, εκφράζοντας τη δημοτική ομάδα, έχουν υποχρέωση όταν καλούνται από τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας να απαντούν με σαφήνεια στις ερωτήσεις που τους τίθενται. Και αυτό πράττουν. Όταν η αλήθεια δεν είναι αρεστή τότε βαφτίζεται «ψεύδος και ανευθυνότητα». Δυστυχώς για σας, αυτή η πρακτική έχει καταδικαστεί από τους πολίτες του Δήμου Κιλελέρ”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ