ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ

κοκκαληςΟριστικές λύσεις τώρα για τους επιχειρηματίες, τους αγρότες και τους δανειολήπτες στεγαστικών δανείων, ζητά το ΙΝΚΑ Θεσσαλίας με ανακοίνωσή του, κάνοντας λόγο για κοροϊδία και για εμπαιγμό. Στην ανακοίνωση του ΙΝΚΑ αναφέρονται τα εξής:

“Σε λιγότερο από δύο (2) μήνες λήγει η απαγόρευση πλειστηριασμών κύριας κατοικίας και η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έχει ανακοινώσει τουλάχιστον τις προθέσεις της αλλά δημιουργεί κλίμα ανασφάλειας και βεβαιότητας «παίζοντας» με τους δανειολήπτες. Όπως  παρουσιάσθηκε το σχέδιο για τις επιχειρήσεις απ’ τον κ. Δένδια όχι μόνο δεν θα αποδώσει αλλά θα είναι ένα ακόμη μάταιο για τους δανειολήπτες νομοθέτημα.

Αφ΄ης στιγμής επαφίεται στην τράπεζα η διαγραφή της οφειλής δεν έχουν να περιμένουν τίποτε οι δανειολήπτες.

Η λύση ΔΕΝ είναι οι πλειστηριασμοί.

Η λύση είναι να γίνουν βιώσιμα τα κόκκινα δάνεια και βιώσιμα γίνονται μόνο εάν δοθεί το κίνητρο στον δανειολήπτη είτε αυτός είναι «μπαταχτσής» όπως λέει η κυβέρνηση, είτε βρίσκεται σε πραγματική αδυναμία πληρωμής. Οι προτάσεις του ΙΝΚΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ είναι ρεαλιστικές και επίκαιρες.

Αναστολή των πλειστηριασμών για τρία (3) έτη με προστασία της πρώτης κατοικίας μέχρι του ποσού των 200.000 ευρώ χωρίς τις υπόλοιπες προϋποθέσεις (όπως π.χ. εισόδημα έως 35.000 ευρώ)

Για τα στεγαστικά δάνεια: Διαγραφή της οφειλής μέχρι την αξία της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου, διότι εάν εκπλειστηριασθεί  το ακίνητο η τράπεζα δεν θα λάβει ποσό πάνω από την αντικειμενική αξία. Μ΄ αυτό τον τρόπο το κόκκινο δάνειο καθίσταται βιώσιμο διότι έτσι αποκτά ο δανειολήπτης κίνητρο να πληρώσει αφ΄ ενός αλλά και η τράπεζα να λάβει μεγάλο μέρος του κεφαλαίου.

Για τα επιχειρηματικά δάνεια: Καταρχήν πάγωμα των τόκων για τρία (3) έτη. Η επιμήκυνση του δανείου με επιπλέον επιβάρυνση ΔΕΝ είναι λύση, διότι αυτά τα δάνεια ΔΕΝ πρόκειται να πληρωθούν ποτέ. Σύναψη νέων συμβάσεων εικοσαετούς διάρκειας χωρίς επιβαρύνσεις με τόκους και έξοδα.

Δυνατότητα υπαγωγής και στους εμπόρους στον νόμο Κατσέλη.

Για τα κόκκινα αγροτικά δάνεια: Όσα έχουν ληφθεί έως και το έτος 2000 και είχαν συμπεριληφθεί στον γνωστό νόμο «περί πανωτοκιών» τον οποίο όμως η τότε ΑΤΕ δεν εφήρμοσε ολική διαγραφή στα πλαίσια σεβασμού των δικαστικών αποφάσεων.

Τέλος το ΙΝΚΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ υπενθυμίζει πως ουδείς συμπολίτης μας ο οποίος ανήκει στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και έχει πραγματική και πρόδηλη αδυναμία πληρωμής ΔΕΝ θα χάσει την πρώτη του κατοικία με την νομική συνδρομή του ΙΝΚΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ