ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ: ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ

unnamed«Τα επόμενα σαράντα χρόνια της ΝΔ θα είναι ουσιαστικά τα επόμενα σαράντα χρόνια της ίδιας της Ελλάδας. Όσο πιο σύγχρονη λοιπόν παράταξη σχεδιάσουμε σήμερα, τόσο μεγαλύτερο το όφελος για την ίδια την πατρίδα  μας». Με τα λόγια αυτά και επισημαίνοντας πως η ιστορία της ΝΔ είναι η ιστορία  της σύγχρονης Ελλάδας ο κ. Χρήστος Κέλλας, μιλώντας στην εκδήλωση της ΝΟΔΕ Λάρισας για τα σαράντα χρόνια, απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους ψηφοφόρους της για συνεχή αγώνα.

Ο βουλευτής της ΝΔ επεφύλαξε στην ομιλία του ιδιαίτερη αναφορά σε όσα στελέχη πρωταγωνίστησαν τα πρώτα χρόνια της ίδρυσης της φιλελεύθερης παράταξης. «Βλέπω μέσα στην αίθουσα αυτή γνώριμα πρόσωπα, μαχητές της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης. Πολλοί από αυτούς που βρίσκονται σήμερα εδώ υπήρξαν πρωταγωνιστές και πρωτοπόροι σε δύσκολες στιγμές, τόσο για τη χώρα, όσο και για την παράταξη, τότε στις «αλήστου μνήμες εποχές» που τα «έσκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά». Δεν ξεχνάμε φίλοι και φίλες. Δεν ξεχνάμε και τιμούμε! Τιμούμε όλους αυτούς, όλους εσάς που δεν τρόμαξαν, που δεν συμβιβάστηκαν, που δεν συνθηκολόγησαν. Που κράτησαν στα πέτρινα χρόνια, ψηλά τη σημαία της παράταξης, κρατώντας ουσιαστικά ψηλά τη σημαία της ίδιας της χώρας», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Η πορεία της μεγάλης Φιλελεύθερης Δημοκρατικής παράταξης είναι η πορεία της σύγχρονης Ελλάδας, η οποία διαμορφώθηκε από τις στρατηγικές πολιτικές επιλογές της ΝΔ. Η είσοδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η συμμετοχή της χώρας σε όλους τους μεγάλους πολιτικούς και στρατιωτικούς σχηματισμούς, η διαμόρφωση σύγχρονων θεσμών και η λειτουργία ενός δημοκρατικού κράτους δικαίου, με πυλώνα την εθνική συμφιλίωση, όλα έργα του Εθνάρχη Κων/νου Καραμανλή», σημείωσε ο κ. Κέλλας, αναφερόμενος στις μεγάλες επιλογές του ιδρυτού της ΝΔ, ενώ ειδική μνεία έκανε για την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.

«Από τη Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα έγιναν στη χώρα και λάθος επιλογές, και παραλείψεις. Για κάποιες από αυτές η ευθύνη βαραίνει και τη δική μας παράταξη. Είμαστε όμως εμείς, ο Αντώνης Σαμαράς και η παράταξη της ΝΔ, αυτοί που κλήθηκαν, και πάλι, από την ιστορία για να κρατήσουν τη χώρα όρθια. Αυτοί που κλήθηκαν να διαφυλάξουν την ευρωπαϊκή προοπτική και να αποτρέψουν τη χρεοκοπία. Και τα καταφέραμε! Όλοι μαζί, με τη βοήθεια και τον αγώνα όλων των κατοίκων αυτής της χώρας. Κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα» τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ.

Τέλος, ο κ. Κέλλας απηύθυνε προσκλητήριο ενότητας σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Σήμερα που οι προκλήσεις είναι μεγάλες και οι κίνδυνοι παραμονεύουν, είναι η παράταξη της ΝΔ αυτή που ανοίγει την κουβέντα για το μέλλον, απευθύνοντας πρόσκληση προς όλες τις δυνάμεις εκείνες, από τις παρυφές του κέντρου μέχρι και την δεξιά, οι οποίες έχουν ως στόχο τη δημιουργία μιας σύγχρονης χώρας, απελευθερωμένης από τις αγκυλώσεις και τις νοοτροπίες του χθες. Σήμερα η ΝΔ αναλαμβάνει για μια ακόμη φορά τον ιστορικό ρόλο να δημιουργήσει τις συνθήκες του μέλλοντος».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ