Γ. ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ: «ΟΤΙ ΠΕΙ Η… ΡΗΤΡΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΦΑΠΑΞ»

OLYMPUS DIGITAL CAMERA«… Και για τα εφάπαξ και για τις επικουρικές ισχύει η ρήτρα βιωσιμότητας των ταμείων», ξεκαθάρισε σήμερα από τη Λάρισα όπου βρέθηκε παρουσιάζοντας τις δράσεις του υπουργείου Εργασίας στο πλαίσιο ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο υφυπουργός Εργασίας Γ. Πλακιωτάκης.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις αναφορικά με νέο «ψαλίδι» σε εφάπαξ και επικουρικές συντάξεις ο κ. Πλακιωτάκης  έκανε λόγο για νοικοκύρεμα του ασφαλιστικού συστήματος ενώ κλείνοντας  επανέλαβε τα περί «κόκκινων γραμμών» και δήλωσε αισιόδοξος  για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, οι οποίες συνεχίζονται.

Ο υφ. Εργασίας παρουσίασε τις δράσεις του υπουργείου για την ίδρυση 13 περιφερειακών μηχανισμών υποστήριξης της κοινωνικής οικονομίας, ενώ όπως τόνισε ποσό της τάξεως των 750 εκ. ευρώ αφορά δράσεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους.

Σύμφωνα με τον κ. Πλακιωτάκη οι 13 μηχανισμοί θα μπορούν να προβάλουν, να στηρίζουν αλλά και να ενισχύουν τις κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις και το έργο τους, αφού μόνο στη Θεσσαλία ο αριθμός τους ανέρχεται σε 58.

Τέλος, παίρνοντας το λόγο ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπογράμμισε πως «…  η ανεργία θα μπορέσει να αντιμετωπισθεί μόνο με ενεργητικές πολιτικές».

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ