ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

χατζηκρ (Αντιγραφή)Ανακοίνωση με αφορμή την ψήφιση του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος του δήμου Τυρνάβου για το 2015 εξέδωσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Στέλιος Χατζηκράχτης, Νίκος Μπαντόγιας και Γιώργος Σακοράφας, στην οποία αναφέρουν τα εξής:

“Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου την 13η Νοεμβρίου 2014 ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου, για το οικονομικό έτος 2015.

Το σχέδιο του προϋπολογισμού καταρτίστηκε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή του ΠΑΣΟΚ, με δήμαρχο τον κ. Μαλάκο , αξιολογήθηκε από το Οικονομικό Παρατηρητήριο για να διαπιστωθεί κατά πόσο είναι «ρεαλιστικός και ισοσκελισμένος» και τέλος ψηφίστηκε όπως σχεδιάστηκε από τη Δημοτική Αρχή του ΣΥΡΙΖΑ, με Δήμαρχο τον κ. Σαρχώση.

Κατά τα άλλα έχουμε μια νέα Δημοτική Αρχή μετά από δυόμιση μήνες που ξεκίνησε επίσημα να κάνει «την στροφή στον πολίτη» εφαρμόζοντας το πρόγραμμά της.

Στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής, που αφορά την Τοπική Διοίκηση η συγκυβέρνηση υπέγραψε με την τρόικα, την δημιουργία πλεονάσματος, από την περικοπή των κρατικών επιχορηγήσεων προς τους Δήμους.

Για το 2014 προβλέπονται περικοπές 730 εκατ. ευρώ και για το 2015, 830 εκατ. ευρώ, χρήματα που προέρχονται από τη βαριά φορολογία που έχει τσακίσει το λαό και τα έχουν άμεσα ανάγκη οι Δήμοι.

Επειδή ο προγραμματισμός δεν «τους βγαίνει» προσανατολίζονται, πριν λίγες ημέρες, να περικόψουν από τις ήδη πενιχρές επιχορηγήσεις άλλα 500 εκατ. ευρώ. Και ποια είναι η κοροϊδία του Υπουργείο Εσωτερικών; Έδωσε εντολή, οι προϋπολογισμοί των Δήμων να γίνουν με βάση, αύξηση των κρατικών επιχορηγήσεων κατά 4,81% !!

Ο προϋπολογισμός του Δήμου Τυρνάβου του 2015, είναι μειωμένος, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά κατά 9% και είναι ευθυγραμμισμένος με την σκληρή αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία, διαφαίνεται ότι μέχρι το τέλος του 2014 οι στόχοι του προϋπολογισμού θα έχουν απόκλιση, πολύ πάνω από το 10% που έχει όριο το Οικονομικό Παρατηρητήριο. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο Δήμος Τυρνάβου θα είναι μέσα στους Δήμους της χώρας, με το ίδιο πρόβλημα και με βάση τις οδηγίες του Παρατηρητηρίου πρέπει να γίνουν περικοπές στην επιχορήγηση από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους – ΚΑΠ και να προχωρήσει ο Δήμος σε επιπλέον φορολόγηση των δημοτών.

Όσον αφορά, το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου, η κρατική επιχορήγηση – ΣΑΤΑ των 500 χιλ. ευρώ, και αν δοθεί, δεν επαρκεί ούτε για επισκευές και συντηρήσεις των σχολικών μονάδων.

Η μεθοδευμένη αυτή τακτική που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια από τους κάθε φορά συγκυβερνώντες έχει σαν στόχο να αναγκάσει τους δήμους να υπογράψουν σύμφωνα συνεργασίας με επιχειρηματικούς ομίλους, που θα δραστηριοποιηθούν σε τομείς, που σήμερα έχει την αποκλειστική ευθύνη ο δήμος. Ποιος επιχειρηματίας θα επενδύσει “για την ψυχή του πατέρα του”; Πάλι θα πληρώσει τα βάρη ο κάθε συνδημότης μας.

Προεκλογικά, η Λαϊκή Συσπείρωση Τυρνάβου, ήταν ο μόνος συνδυασμός που επεσήμανε τα σοβαρά αυτά προβλήματα, ενώ οι άλλοι “αυτοδιοικητικοί” και “ανεξάρτητοι” υποψήφιοι μιλούσαν για γαστρονομικό τουρισμό και για ένα «αξιο-βίωτο» τόπο, με σεβασμό στον πολίτη.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου και δηλώνει, ότι θα αγωνιστεί μαζί με τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους ανέργους:

 Για μείωση των ανταποδοτικών τελών και φόρων και όχι αυξήσεις που πρόσφατα επέβαλε η Δημοτική Αρχή.

 Για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και αντισεισμικής θωράκισης των δημοτικών κτιρίων και σχολείων του Δήμου.

 Διεκδίκηση για πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κάλυψη των αναγκών του Δήμου.

 Διεύρυνση των κοινωνικών δομών και προγραμμάτων με μόνιμο προσωπικό.

 Τα προγράμματα που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ να στηρίζουν αποκλειστικά και μόνο τις δημόσιες κοινωνικές δομές, χωρίς τη μεσολάβηση ιδιωτών.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ