ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 2ου ΕΠΑΛ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

??????????Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+  του 2ουΕπαλ Λάρισας συνεχίζεται με επιτυχία. Η αποστολή των 30 μαθητών με ειδικότητες τεχνικών οχημάτων και τεχνικών ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων και των 4 συνοδών τους βρίσκεται από την Δευτέρα 17 Νοεμβρίου στην Πορτογαλία. Η αποστολή βρίσκεται στο Esposende(κοντά στο Πόρτο) στην Βόρεια Πορτογαλία και οι μαθητές έχουν τοποθετηθεί σε επιχειρήσεις της περιοχής και πραγματοποιούν πρακτική άσκηση.

Το ωράριο εργασίας στην Πορτογαλία ποικίλει με κοινό χαρακτηριστικό τα διαλείμματα  της μιας ή μιάμιση ώρας το μεσημέρι στον χώρο εργασίας και ξεκίνημα από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.

Οι μαθητές δείχνουν ενθουσιασμένοι γιατί έχουν την δυνατότητα να εφαρμόσουν στην πράξη όσα έχουν μάθει στην θεωρία και στο εργαστήριο σε ένα αληθινό εργασιακό χώρο αλλά συγχρόνως να εντοπίσουν και παρατηρήσουν τις διαφορές που υπάρχουν σε μεθοδολογίες και πρακτικές μεταξύ της Πορτογαλίας και της χώρας μας. Η πρώτη εβδομάδα κύλισε διστακτικά από τα παιδιά μιας και υπήρχε μια σχετική αγωνία και άγχος στους συμμετέχοντες, το οποίο ξεπεράστηκε σχετικά γρήγορα με την βοήθεια των επιχειρήσεων και του φορέα υποδοχής.

20141124_161103Οι συμμετέχοντες υπό την καθοδήγηση του υπεύθυνου πρακτικής άσκησης στην κάθε επιχείρηση επικοινωνούν και μαθαίνουν αποκτώντας χρήσιμες εμπειρίες που θα τους ακολουθήσουν σε όλο των εργασιακό τους βίο. Η αυτοπεποίθηση τους μεγαλώνει γιατί συνειδητοποιούν ότι έχουν τις γνώσεις που θα τους χρειαστούν στο επάγγελμα τους αλλά συγχρόνως συνειδητοποιούν την χρησιμότητα της θεωρητικής γνώσης και της εφαρμογής της στο εργασιακό πεδίο.

Ήδη από την πρώτη εβδομάδα κάποιοι εργοδότες εξέφρασαν την άποψη ότι πολλοί συμμετέχοντες θα μπορούσαν να ενταχθούν στο εργατικό δυναμικό των επιχειρήσεων μιας και έχουν υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και προσαρμόζονται γρήγορα.

20141124_164656Το Σαββατοκύριακο οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν το πολιτιστικό και πολιτισμικό σκέλος του προγράμματος  με επισκέψεις στην πόλη του Πόρτο και στην Μπράγκα. Οι συμμετέχοντες είχαν την δυνατότητα να θαυμάσουν τα αξιοθέατα των πόλεων και να έρθουν σε επαφή με τον τρόπο ζωής και διασκέδασης των Πορτογάλων.

Η πρακτική άσκηση θα ολοκληρωθεί με την απονομή των πιστοποιητικών πρακτικής άσκησης και Europass στους συμμετέχοντες.

Περισσότερες πληροφορίες για την εξέλιξη του προγράμματος στην σελίδα στο facebook: http://goo.gl/nvr3PX

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ