ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ Ν. ΡΩΜΑΝΟ ΣΤΟ ΚΤΡΙΟ ΚΑΤΣΙΓΡΑ (ΙΑΤΡΙΚΗ) ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

καταληψηΜε τον τίτλο “ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ” ομάδα σπουδαστών, φοιτητών, ανέργων και εργαζόμενων, εξέδωσε ανακοίνωση ενημερώνοντας για την έναρξη κατάληψης στο κτίριο Κατσίγρα (Ιατρική) στην πλατεία Ταχυδρομείου της Λάρισας. Η κίνηση γίνεται σε ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα του Ν. Ρωμανού και στο κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Ο Νίκος Ρωμανός βρίσκεται σε απεργία πείνας απο 10/11 με μοναδικό αιτήμα τη χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών που δικαιούται μετά την εισαγωγή του, μεσω πανελληνίων εξετάσεων απο τις φυλακές της Αυλώνας, στο ΤΕΙ Αθήνας. Οι συγκατηγορούμενοί του Γιάννης Μιχαηλίδης (από 17/11), Δημήτρης Πολίτης και Ανδρέας Μπουρζούκος(από 1/12) ξεκινούν μέσα απο τα κελιά απεργία πείνας ως αλληλεγγύη σε αυτήν τη διεκδίκηση.

Σήμερα 3/12 η απόφαση του συμβουλίου για την χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών στο Νίκο Ρωμανό ήταν απορριπτική. Ο σύντροφος βρίσκεται ήδη στην 23η ημέρα απεργίας πείνας έχοντας ως μοναδικό όπλο αγώνα το ίδιο του το σώμα. Απεναντι στην εκδικητική αυτή απόφαση ο ίδιος ο Νίκος Ρωμανός εμμένει στην απεργία πείνας.

Εμείς σαν αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες (άνεργοι, φοιτητές, εργαζόμενοι) είμαστε εδώ αποφασισμένοι να στηρίξουμε αυτόν τον αγώνα. Στο πλαίσιο αυτό, μετά τη χθεσινή αυθόρμητη βραδινή πορεία στις γειτονιές της πόλης, κλιμακώνουμε καταλαμβάνοντας το κτίριο Κατσίγρα (Ιατρική Σχολή). Αυτό γίνεται ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στα δικαια αιτήματά του. Αιτήματα δίκαια και νόμιμα, ακόμα και στο κατ’επίφαση κράτος δικαίου που  συνεχιζει να καταστέλλει οποιαδήποτε μορφή αντίστασης. Είναι αδιαμφισβήτητο ότι μέσω της μη χορήγησης εκπαιδευτικών αδειών, το κράτος αρνείται να δώσει τα αυτονόητα και θανατώνει το πνεύμα πριν ολοκληρώσει την εκδικητική του μανία και στο σώμα.

Χρησιμοποιούμε την κατάληψη ως μέσο πίεσης και κέντρο αγώνα. Θα μείνουμε εδώ μέχρι να δικαιωθούν τα αιτήματα του.

Επειδή η αφορμή για όλα αυτά είναι το δικαίωμα ενός ανθρώπου στην μόρφωση, ξεκαθαρίζουμε ότι όσοι ενδιαφέρονται αποκλειστικά και μόνο για αυτό το κομμάτι της λειτουργίας του κτιρίου, κλείνουν τα μάτια στην ουσία και θα μας βρουν απέναντι τους. Όσον αφορά στο κοινωνικό Ιατρείο, η κατάληψη δε θα επηρεάσει τη λειτουργία του καθώς αντιλαμβανόμαστε το ρόλο του σε μία κοινωνία που η υποβάθμιση της δημόσιας υγείας αυξάνεται ολοένα και περισσότερο.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ. ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΕΛΕΙ ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΝΕΚΡΟ”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ