ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ ΠΡΩΗΝ ΑΙΡΕΤΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΛΟΓΩ ΑΕΠΙ

λατομιΓια πολλοστή φορά πρώην αιρετοί, αλλά και εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων βρίσκονται αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη, όχι επειδή έκαναν κάποια ατασθαλία κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, αλλά επειδή προσπαθώντας να προσφέρουν πολιτισμό στις τοπικές κοινωνίες βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις παράλογες απαιτήσεις της ΑΕΠΙ, της εταιρείας προστασία πνευματικής ιδιοκτησίας,

που ζητά από δήμους και συλλόγους να πληρώνουν για πνευματικά δικαιώματα έστω και αν οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν και το κυριότερο έστω και αν βρίσκονται και οι ίδιοι οι δημιουργοί ή οι εκτελεστές σε αυτές.

Ενα τέτοιο παράδειγμα έχουμε στο δήμο Τυρνάβου, όπου η πρώην αντιδήμαρχος και η πρώην πρόεδρος του πολιτιστικού οργανισμού του δήμου Ελ. Μάγγου – Στατήρη και Χρ. Κουτιού αντίστοιχα καλούνται να καθίσουν στο εδώλιο του πλημμελειοδικείου στις 28 Ιανουαρίου επειδή ως υπεύθυνες της εκδήλωσης των εγκαινίων του ανοικτού θεάτρου στο παλιό Λατόμι, με τη συμμετοχή του Θ. Μικρούτσικου,της Ρίτας Αντωοπούλου, του Χρ. Θηβαίου και του Γιάνννη Κούτρα που εμφανίστηκαν στην εκδήλωση αφιλοκερδώς, δεν πλήρωσαν ΑΕΠΙ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκδήλωση ήταν δωρεάν και διοργανώθηκε με ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Πολιτιστικού Οργανισμού του δήμου, έχοντας και την έγκριση του τότε δημοτικού συμβουλίου.

Στο εδώλιο θα καθίσει όμως και ο πρώην αντιδήμαρχος Αμπελώνα Ανδρέας Γιαννόπουλος στις 28 και 30 Ιανουρίου επειδή ο δήμος Αμπελώνα δεν πλήρωσε ΑΕΠΙγια τις εκδηλώσεις της γιορτής κρασιού του 2010.

Και για τις 3 υποθέσεις ο δήμος Τυρνάβου αποφάσισε να στηρίξει τους κ.κ. Μάγγου, Κουτιού και Γιαννόπουλο, αν και το θέμα είναι ότι θα πρέπει να υπάρξει συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος με παρέμβαση της ΚΕΔΕ για να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, που θα απαλλάσσει δήμους και συλλόγους από το βραχνά της ΑΕΠΙ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ