ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

???????????????????????????????Στο πλαίσιο της κινητής έκθεσης λαϊκών μουσικών οργάνων του Μουσείου Ελληνικών Λαϊκών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη που φιλοξενήθηκε για ένα μήνα περίπου στο Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας, κατά τις επισκέψεις σχολείων η ενημέρωση των μαθητών συμπληρώθηκε με εκδηλώσεις από ντόπιους μουσικούς.

Η υπεύθυνη αρχαιολόγος του Μουσείου Φανή Καλοκαιρινού έκανε μια εισαγωγή σχετική με το χρονικό πλαίσιο όπου εντάσσονται τα αντικείμενα σε ένα λαογραφικό μουσείο, και συγκεκριμένα και τα όργανα της περιοδικής έκθεσης. Κατατόπισε  τους μαθητές σχετικά με τη μουσική ως μέσο έκφρασης της παραδοσιακής κοινωνίας, τους λαϊκούς οργανοπαίχτες, τα πανηγύρια και τα χειροποίητα λαϊκά μουσικά όργανα.

Στη συνέχεια ο Γιάννης Μακρυγιάννης (κρουστά), καθηγητής στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας μαζί με τους μουσικούς: Κώστα Κωστούλη (κλαρίνο), Θάνο Ρούμπο (βιολί), Μάριο Σαρακατσιάνο και Χρήστο Καλαμπούκα (λαούτο), εξήγησαν αναλυτικά τις κατηγορίες αλλά και το κάθε όργανο χωριστά και  προσπάθησαν βιωματικά να εμπλέξουν τα παιδιά στη διαδικασία.

DSC02653Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν γιατί  είχαν  την ευκαιρία όχι μόνο να δουν αλλά και να ακούσουν τον ήχο που βγάζουν τα όργανα

Στο τέλος, οι μουσικοί έπαιξαν παραδοσιακά τραγούδια και τραγούδησαν μαζί με τους μαθητές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ