ΜΑΘΗΤΕΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΩΝ ΕΝΠΟΛ

ethelontes kounia2Ευχάριστη έκπληξη για τους «Ενεργούς Πολίτες Λάρισας» αποτέλεσε η επίσκεψη μαθητών του 33ου Νηπιαγωγείου Λάρισας στη «Στέγη Αλληλεγγύης», όπου αναπτύσσεται μεγάλο μέρος δράσεων της εθελοντικής κίνησης. Ήταν πραγματικά μια διαφορετική επίσκεψη,  αφού ήταν η πρώτη φορά που διάβηκαν το κατώφλι της «Στέγης»  τόσο μικρής ηλικίας μαθητές, που θέλουν να γνωρίσουν την Κίνηση και τις δράσεις της.

Τα μικρά παιδιά «βομβάρδισαν» τους εθελοντές που τους υποδέχθηκαν με απορίες για το ποιοι είναι οι Ενεργοί Πολίτες, τι σημαίνει εθελοντής, πώς κατάφεραν να φτιάξουν τόσο ωραίο σπίτι… Οι εθελοντές και εθελόντριες της Στέγης απάντησαν σε όλα τα ερωτήματα των μικρών μαθητών με μια ιδιαίτερη προσπάθεια να γίνουν κατανοητοί όροι που χρειάζεται κόπος να γίνουν αντιληπτοί και από πολύ μεγαλύτερες ηλικίες.

Ένα οπτικοποιημένο παραμύθι με τίτλο «Ένα δέντρο μια φορά» του Ευγένιου Τριβιζά κι ένα τραγούδι βοήθησαν ώστε να «ανοίξει» η συζήτηση.  Ακολούθως οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους όπου γίνονται τα μαθήματα του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου»  και του «Αλληλέγγυου Παντοπωλείου», έμαθαν για τις κυριότερες δράσεις των Εν.Πολ  και κολάτσισαν το δεκατιανό τους στον κήπο,  χωρίς να σταματήσουν τις ερωτήσεις τους για τον εθελοντισμό.

ethelontes kounia1Λίγο πριν αναχωρήσουν, εξέφρασαν  την επιθυμία να γίνουν κι εκείνοι εθελοντές και υποσχέθηκαν να επανέλθουν όταν μεγαλώσουν λίγο ακόμη ώστε να μπορούν να μεταφέρουν τρόφιμα προς τις άπορες οικογένειες. Μέχρι τότε θα μετέχουν σε δράσεις που τους αφορούν.

Τους μαθητές του νηπιαγωγείου συνόδευσαν σε αυτή την ενδιαφέρουσα εμπειρία η νηπιαγωγός  τους κ. Αρετή Ριτζιά και εθελοντές γονείς.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ