ΣΥΝΕΚ: ΓΙΑ ΕΛΜΕ  ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ, ΕΝΩΤΙΚΗ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ!

συνεκΤις θέσεις τους ενόψει των εκλογών στην ΕΛΜΕ Λάρισας την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου παρουσίασαν οι υποψήφιοι των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων υποστηρίζοντας ότι οι καθηγητές θα πρέπει να στείλουν ένα μήνυμα στην κυβέρνηση κλιμακώνει την επίθεσή της σε όλα τα επίπεδα.

«Το τοπίο στα σχολεία και στην κοινωνία  έχει ξεκαθαρίσει .Η  πολιτική και   κοινωνική δυσαρέσκεια ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης πρέπει να μετατραπεί  σε διακριτό, αγωνιστικό, διεκδικητικό πλειοψηφικό ρεύμα που θα γεννιέται μέσα από τους αγώνες, θα πολιτικοποιεί το συνδικαλιστικό κίνημα και θα το μετατρέπει σε βασικό παράγοντα της πολιτικής ανατροπής. Η τρόικα αποφασίζει και  η κυβέρνηση ,ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ,σκύβει το κεφάλι και εκτελεί τις εντολές, αφαιρώντας κάθε κοινωνική κατάκτηση στην παιδεία, υγεία και  κοινωνική ασφάλιση. Η κυβέρνηση συμφώνησε  με τους δανειστές νέα επώδυνα μέτρα, δεν τόλμησε  όμως  να τα φέρει προς ψήφιση στη βουλή, επισπεύδοντας τις διαδικασίες εκλογής ΠτΔ. Είναι φανερό όμως  ότι έχουν  σκοπό  να τα ψηφίσουν  και να εφαρμόσουν αμέσως μετά» σημείωσανχαρακτηριστικά επισημαίνοντας ότι οι κυβερνώντες λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο!

Στη συνέχεια αναφέρθηκαν στις συνδικαλιστικές δυνάμεις  της ΔΑΚΕ και ΠΕΚ(πρώην ΠΑΣΚ) ,που πρόσκεινται στα κόμματα της  συγκυβέρνησης , υποστηρίζοντας ότι προσπαθούν να συσκοτίσουν την πραγματικότητα στηρίζοντας  επί της ουσίας το κυβερνητικό έργο στην εκπαίδευση.

Στη συνέχεια τόνισαν ότι πρωτοστάτησαν ως ΣΥΝΕΚ στη δημιουργία του «Μετώπου Ανατροπής» για το ΠΥΣΔΕ Λάρισας, εκλέγοντας  αιρετούς του Μετώπου με συντριπτική πλειοψηφία.

«Ως παράταξη θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και των εργασιακών μας δικαιωμάτων , μαζί στον κοινό  αγώνα  με τους  συναδέλφους μας  που βρίσκονται σε ομηρεία και   διαθεσιμότητα , στον αγώνα για την κατάργηση της ΑΕΕ και της αξιολόγησης-χειραγώγησης, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για   κάθε δίκαιο αίτημα του κλάδου και των συναδέλφων. Επιδιώξαμε  προγραμματικές συγκλίσεις και συνεργασία  για μια  ενωτική, αγωνιστική πορεία του συνδικάτου.

Με όρους ενότητας, συνεργασίας ωριμότητας ,ευθύνης και  αγωνιστικότητας  θα   συνεχίσουμε να πορευόμαστε   και μετά τις εκλογές της  18ης του Δεκέμβρη.

Οι νεοφιλελεύθερες  και μνημονιακές πολιτικές καταστρέφουν την παιδεία και εξαθλιώνουν την κοινωνία!

Οι εξελίξεις  στην εκπαίδευση και την κοινωνία απαιτούν τη δημιουργία ενός  ενωτικού, αγωνιστικού  ρεύματος  ανατροπής αυτής της πολιτικής .Ένα  ισχυρό,ενωτικό,κοινό μέτωπο με όλους τους εργαζόμενους !

Τα μεγάλα ζητήματα είναι μπροστά μας:η ομηρεία και η διαθεσιμότητα-απόλυση 1700 συναδέλφων της ΤΕΕ,η λειτουργία  των σχολείων, κενά, «νέο Λύκειο», τράπεζα θεμάτων, ΑΕΕ, Αξιολόγηση-χειραγώγηση, διαθεσιμότητες-απολύσεις, κοινωνική ασφάλιση.

Η ΕΛΜΕ   είναι το κοινό μας σπίτι και πρέπει να το ενισχύσουμε και να το περιφρουρήσουμε», ανέφεραν χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι οι εκλογές, για την ανάδειξη του  νέου Δ.Σ. στην ΕΛΜΕ Λάρισας   πρέπει  να στείλουν σαφέστατο μήνυμα καταδίκης αυτής της βάρβαρης πολιτικής . «Χρειάζεται αγώνας μαζικός, ενωτικός και οργανωμένο κίνημα μέσα στα σωματεία για να μπλοκάρουμε στην πράξη τα βάρβαρα μέτρα!  Η Ανατροπή  των μέτρων και  των μνημονίων καθώς  και της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, είναι όρος επιβίωσης για όλους  μας.

Τώρα που η βαρβαρότητα μας έχει περικυκλώσει δεν έχουμε άλλη επιλογή από την ανατροπή και τη  ρήξη!

Λέμε όχι  στη λογική της ανάθεσης και της πελατοκρατίας, υπηρετούμε τον συνδικαλισμό της βάσης, λέμε όχι στους ειδικούς-συνδικαλιστές».

Αξίζει να σημειωθείότι το ψηφοδέλτιο των ΣΥΝΕΚ είναι:

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΔΣ ΕΛΜΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

Αποστολίνα Σοφία του Αλέξανδρου

Βελησσαρίου Χρυσούλα του Κωνσταντίνου

Γανός-Ράπτης Δημήτρης του Αντωνίου

Γεωργίου Γεώργιος του Βασιλείου

Γεωργίου Σταματία του Φωτίου

Γκουντρουμπής Σάκης του Θεμιστοκλή

Δημόκας Αναστάσιος του Διονυσίου

Ευαγγέλου Κωνσταντίνος του Ευαγγέλου

Καλαϊτζή Μαρία του Σταμάτη

Καλλιαρδός Γεώργιος του Κωνσταντίνου

Καρυώτης Θεόδωρος του Νικολάου

Κοκκάρα Άννα του Στέφανου

Κοσμούογλου Χριστίνα του Φίλιππου

Κουθαρούλη Ζωή του Δημητρίου

Κουτσοκώστα Κατερίνα του Αποστόλου

Μαγαλιού Ερμίνα του Δημητρίου

Μανουλιάς Αθανάσιος του Θεμιστοκλή

Νικολαΐδης Γιώργος του Παντελή

Παλούκας Βαγγέλης του Αθανασίου

Παπαιωάννου Άννα του Νικολάου

Ρεμπάπης Παναγιώτης του Ευαγγέλου

Σακατζής Δημήτριος του Κωνσταντίνου

Σαμαρτζή Ντορίνα του Παναγιώτη

Σούρλας Ναπολέων του Λεωνίδα

Συρόγλου Μάγδα του Ανδρέα

Τζιότζιου Άννα του Αποστόλου

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Γκουντούλας Κωνσταντίνος του Θωμά

Λαχανάς Χρήστος του Αποστόλου

Σαπουνάς Δημήτρης του Ηλία

Τσιόπας Χρήστος του Ζήσιμου

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ