Ο «ΔΡΑΚΟΣ» ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΗΤΤΗΘΕΙ

Μεγάλη ανταπόκριση στην ημερίδα ΟΚΑΝΑ- Β/βάθμιας  Εκπ/σης

OLYMPUS DIGITAL CAMERA«Ο λύκος στα παραμύθια συμβολίζει τους πολυδιάστατους κινδύνους, ενώ η κοκκινοσκουφίτσα το μέσο έφηβο που αντιδρά διψώντας όμως για γνώση και εμπειρίες. Τα παραμύθια δεν μιλάνε απλά για «δράκους», μιλάνε για «δράκους» που μπορεί να ηττηθούν! Έτσι και ο κυβερνοεκφοβισμός  μπορεί να ηττηθεί με γνώση και ενημέρωση».

Αυτά τονίστηκαν μεταξύ άλλων σε σχετική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας, με πρωτοβουλία της Β/βάθμιας  Εκπ/σης και του κέντρου πρόληψης ΟΚΑΝΑ στο πλαίσιο λειτουργίας του τοπικού Δικτύου Αγωγής Υγείας για την πρόληψη της ενδοσχολικής  βίας.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΚοινωνιολόγοι, εκπαιδευτικοί, φοιτητές και μαθητές πήραν μέρος με εισηγήσεις τους στην ημερίδα με στόχο την ευαισθητοποίηση σε ζητήματα εκφοβισμού και θυματοποίησης  στο σχολείο και το διαδίκτυο,  την ανάληψη πρωτοβουλιών για την προώθηση ενός πολιτισμένου περιβάλλοντος στο σχολείο αλλά και τη γνωριμία με πρακτικές πρόληψης και αντιμετώπισης τέτοιων περιστατικών.

Η εκδήλωση έκλεισε με μουσική και τραγούδια για τη διαφορετικότητα και ενάντια στη βία.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ