ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ “ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ” ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΑΖΑΡΙΑ

Ανακοίνωση της ΔΑΚΕ Καθηγητών για τη συνεδρίαση του δ.σ. της ΕΛΜΕ με στόχο την εκλογή προεδρείου

δακεδεΗ ΔΑΚΕ καθηγητών με αίσθημα ευθύνης προς το μάχιμο συνάδελφο  , αισθάνεται την υποχρέωση να ενημερώσει τον κλάδο για το θέατρο του παραλόγου που παρακολούθησαν τα εκλεγμένα μέλη της στο Δ.Σ. ,καθώς και αρκετοί  συνάδελφοι που παραβρίσκονταν στη διαδικασία εκλογής Προέδρου την Τρίτη  13/1/2015.

Καταρχήν με το «καλημέρα» ( στην πρώτη ουσιαστικά Συνεδρίαση) , ένα προ ολίγων ημερών εκλεγμένο από τους συναδέλφους, μέλος  των Συν.Ε.Κ. Λάρισας ,παραιτήθηκε.

Αληθεύει πως αυτό έγινε κατ΄ εντολή του ΣΥΡΙΖΑ , επειδή ο «εκλεκτός» του κόμματος  για Πρόεδρος της ΕΛΜΕ, κατείχε την τέταρτη (μη εκλόγιμη) θέση του ψηφοδελτίου; ( στελέχη της συγκεκριμένης  παράταξης αυτό τουλάχιστον διαμηνύουν).

Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αποφασίζει για το ποιος θα είναι Πρόεδρος στην ΕΛΜΕ μας;

Μήπως τα γραφεία της ΕΛΜΕ πρέπει να μετακομίσουν κοντά σε αυτά του ΣΥΡΙΖΑ , για να υπάρχει πιο άμεση επαφή;

Πρωτόγνωρα γεγονότα εξάλλου ήταν και το παζάρι θέσεων μεταξύ Παρεμβάσεων και Συν.Ε.Κ., οι αλληλοκατηγορίες και η εκατέρωθεν απόδοση ευθυνών για το θέμα του Προέδρου , καταστάσεις που διαδραματίστηκαν την ώρα της Συνεδρίασης και προκάλεσαν αρνητικά σχόλια  σε όσους συναδέλφους παραβρίσκονταν.

Το «ναι σε όλα»  των Συν.Ε.Κ. στην αντίστοιχη περσινή διαδικασία παζαριού, λογικό είναι να μην ισχύει πλέον , λόγω του διακαούς πόθου τους για άμεση  διακυβέρνησης της χώρας από τον κομματικό τους φορέα.

Είναι φυσικά βέβαιο , πως όλες αυτές οι ψευτοδιαφωνίες θα ξεπεραστούν και οι  Συν.Ε.Κ. θα υποχρεωθούν να αποδεχτούν όλους τους όρους των Παρεμβάσεων και το παζάρι θα λάβει τέλος.

Οι συνάδελφοι δυστυχώς το έχουν ξαναδεί το έργο.

Η ΔΑΚΕ πιστή στη λογική του «αντιπροσωπευτικού-αναλογικού», για μια ακόμη φορά παραμένει σταθερή στις απόψεις και στις θέσεις της και δεν διεκδίκησε τα θέση του Προέδρου ,ως δεύτερη δύναμη.

Η φιλοσοφία μας είναι συνθετική, συμμετοχή δηλαδή ΟΛΩΝ των δυνάμεων που εκπροσωπούνται στην ΕΛΜΕ , όπου όλοι ΜΑΖΙ  θα παλεύουμε για τα συμφέροντα του κλάδου και ΜΟΝΟ.

Οι περιορισμοί, οι όροι και οι αποκλεισμοί (Αριστερά προεδρεία κλπ) των δύο τελευταίων ετών, από τις συγκεκριμένες παρατάξεις,  τραυματίζουν το Συνδικάτο και αποδεικνύουν για μία ακόμη φορά πως το μόνο που τους νοιάζει είναι  ,μέσω της ΕΛΜΕ, να καρπωθούν πολιτικά και κομματικά οφέλη.

Η ΔΑΚΕ στηρίζεται από το μάχιμο καθηγητή-καθηγήτρια, η δύναμή της παραμένει μεγάλη, εισπράττει την εμπιστοσύνη των συναδέλφων, οι οποίοι από τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λάρισας περιμένουν αλήθειες, ρεαλιστικές θέσεις και προτάσεις, χωρίς παζάρια και συμβιβασμούς.

Παράκληση να τελειώσουν επιτέλους γρήγορα κάποιοι τα παιχνιδάκια τους.

Η  ΕΛΜΕ Λάρισας χρειάζεται Προεδρείο και άμεσα.

 

Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Τα στελέχη της ΔΑΚΕ δίνουν πείσης επιγραμματικά το τι ειπώθηκε στη συνεδρίαση αναφέροντας τα εξής:

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ  Δ.Σ. ΕΛΜΕ Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ 13/1/2015

Θέματα:

  • Ψήφισμα για ποινικά  διωκόμενο δάσκαλο
  • Διανομή καρτών Ο.Λ.Μ.Ε.
  • Ανακοινώσεις για αυτοαξιολόγηση, χρηματικές οφειλές σε Σχ. Αξιολόγησης Π.Δ.Σ. (2009-10), άμεση έναρξη Ενισχυτικής Διδασκαλίας και Π.Δ.Σ.
  • Προσπάθεια εύρεσης νέας στέγης των γραφείων της ΕΛΜΕ
  • Συγκρότηση σε σώμα του νέου Δ.Σ.

Πριν τη συζήτηση παραιτήθηκε το μέλος των Συν.Ε.Κ. κ.Συρόγλου Μάγδα και αντικαταστάθηκε από τον τέταρτο του ψηφοδελτίου της συγκεκριμένης παράταξης κ. Παλούκα Ε. ,ο οποίος είναι παράλληλα και τακτικό αιρετό μέλος του ΑΠΥΣΔΕ Θεσσαλίας.

Τοποθετήσεις παρατάξεων:

  • Συν.Ε.Κ.: υπέρ ενός προγραμματικού προεδρείου/το Δ.Σ. να δώσει μάχες και να σταθεί στο ύψος του/ναι στην Ευρώπη της αλληλεγγύης/ προτείνουμε τον Παλούκα Βαγγέλη για πρόεδρο/υπάρχει ένα πρόβλημα με την απόσπασή του /όταν την πάρει θα παραιτηθεί από το ΑΠΥΣΔΕ Θεσσαλίας.
  • ΔΑΚΕ: υπέρ του αντιπροσωπευτικού-αναλογικού/πάντα υπήρχε στήριξη χωρίς όρους σε όσους υιοθετούσαν τη θέση μας/η πλέον δημοκρατική διαδικασία συγκρότησης Προεδρείου/δε λειτουργούμε με στεγανά και περιορισμούς/ως δεύτερη παράταξη δε διεκδικούμε τη θέση του Προέδρου
  • Παρεμβάσεις: υπέρ ενός προγραμματικού προεδρείου/ προϋποθέσεις /όχι δύο θέσεις-αξιώματα ο Πρόεδρος/ταξική ανασυγκρότηση/όχι σε ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ/να προστεθούν και άλλες θέσεις σε αυτές των  Συν.Ε.Κ./αντι-Ε.Ε. ,αντι-ΔΝΤ, αντι-Τρόικα/δε διεκδικούμε τη θέση του Προέδρου
  • Προοδ.Ενότητα: υπέρ του αντιπροσωπευτικού-αναλογικού/οι πλειοψηφίες καθορίζουν το αποτέλεσμα/Προεδρείο προς μια προοδευτική κατεύθυνση/ δε διεκδικούμε τη θέση του Προέδρου

Με μία υποψηφιότητα για τη θέση του Προέδρου(του Παλούκα Ε.) ,ακολούθησε ψηφοφορία ,όπου βρέθηκαν  έξι (6) λευκά ψηφοδέλτια και τρία (3) υπέρ του .Μετά από αυτό το αποτέλεσμα , δεν κατέστη δυνατή, βάσει του καταστατικού, η εκλογή Προέδρου και θα επαναληφθεί η διαδικασία στο σημερινό  (20-1-2015) Δ.Σ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ