ΓΚΟΡΜΠΑΤΣΟΦ: «ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ; ΣΕΡΝΟΥΝ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΣΕ ΝΕΟ ΨΥΧΡΟ ΠΟΛΕΜΟ»

55RΟ πρώην σοβιετικός πρόεδρος Μιχαήλ Γκορμπατσόφ κατηγορεί τις ΗΠΑ οτι σέρνουν τη Ρωσία σε ένα νέο Ψυχρό Πόλεμο. Φοβάται ότι η …ψύχρα στις σχέσεις θα μπορούσε να μετατραπεί σε ένοπλη σύγκρουση.

Σε μια συνέντευξη στο πρακτορείο ειδήσεων Interfax, ο Γκορμπατσόφ είπε: «Μιλώντας απλά, οι ΗΠΑ μας έχουν ήδη σύρει σε ένα νέο Ψυχρό Πόλεμο, προσπαθώντας να εφαρμόσουν ανοιχτά την ιδέα της θριαμβολογίας.

»Τι θα ακολουθήσει; Δυστυχώς, δεν μπορώ να είμαι σίγουρος ότι ο Ψυχρός Πόλεμος δεν θα φέρει και ένα …«καυτό». Φοβούμαι ότι ίσως πάρουν το ρίσκο», είπε.

Η κριτική του Γκορμπατσόφ στην Ουάσιγκτον έρχεται τη στιγμή που η Δύση μελετά νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας, κατηγορώντας την για τη συνεχιζόμενη στρατιωτική σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία, και υποστηρίζοντας ότι η Μόσχα στέλνει στρατεύματα στις περιοχές. Η Ρωσία έχει αρνηθεί τους ισχυρισμούς αυτούς.

“Το μόνο που ακούμε από τις ΗΠΑ και την ΕΕ σήμερα είναι για κυρώσεις κατά της Ρωσίας”, δήλωσε ο Γκορμπατσόφ. “Το έχουν χάσει τελείως; Οι ΗΠΑ έχουν εντελώς «χαθεί στη ζούγκλα» και σέρνουν και εμάς εκεί. “

Ο Γκορμπατσόφ θεωρεί ότι στην ΕΕ υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ των πολιτικών και διαφορετικά επίπεδα ευημερίας μεταξύ των χωρών μελών.

«Κάποιες χώρες είναι εντάξει, άλλες – όχι και τόσο καλά, και πολλές, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, είναι υπερβολικά εξαρτημένες από τις ΗΠΑ.”

Ο Γκορμπατσόφ ήταν ένας από τους αρχιτέκτονες της ειρηνικής διάλυσης των κομμουνιστικών καθεστώτων στην Ανατολική Ευρώπη.

yournewswire.com

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ