ΕΚΟΨΑΝ ΠΙΤΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΝΤΑΣ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΡΑΣΗΣ ΟΙ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ενπολ4Η μεγάλη «οικογένεια» των εθελοντών των Ενεργών Πολιτών Λάρισας, έκοψε την πίτα της την περασμένη Πέμπτη στο Kitchen bar Theory στο λόφο του Φρουρίου. Μαζί με την κοπή της πίτας, οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας γιόρτασαν και τα τρία χρόνια της λειτουργίας τους.

Τρία χρόνια δράσεις για την αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο, με τις διαθέσεις προϊόντων Χωρίς Μεσάζοντες, με συλλογή ρούχων για τους φυλακισμένους, τη συμβουλευτική σε νομικά, φορολογικά και ψυχολογικά θέματα!

Τρία χρόνια δράσεις για την καταπολέμηση της ανέχειας με το Δωρητήριο Τροφίμων για τις άπορες οικογένειες, τη μερίδα αλληλεγγύης, την ενίσχυση των συσσιτίων της πόλης μας!

Τρία χρόνια δράσεις για την υγεία, με τη συμμετοχή μας στη λειτουργία του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τους ανασφάλιστους και οικονομικά ανήμπορους, τις προληπτικές εξετάσεις, την Τράπεζα αίματος των Εν.Πο.Λ. !

Τρία χρόνια δράσεις για την προώθηση της γνώσης με την ανταλλακτική βιβλιοθήκη, το κοινωνικό φροντιστήριο, την «ανακύκλωση» σχολικών βοηθημάτων!

ενπολ5Τρία χρόνια δράσεις για την προαγωγή του πολιτισμού και των τεχνών, με τη διοργάνωση συναυλιών, θεατρικών παραστάσεων, καλλιτεχνικών εκθέσεων και δημιουργικών εργαστηρίων!

Τρία χρόνια δράσεις για την οικολογία, με ανακύκλωση τηγανέλαιου για βιοκαύσιμα, με τη δράση Σώζω Σπόρους για τη διάσωση και διάδοση των ντόπιων παραδοσιακών ποικιλιών, τη διάσωση του σπάνιου Κρίνου της Θάλασσας, τη βοήθεια στη δημιουργία λαχανόκηπων στα σχολεία, την Τράπεζα παραδοσιακών σπόρων.

ενπολ3Τρία χρόνια ενεργής εθελοντικής παρουσίας στα δρώμενα της πόλης μας, με τις δικές μας θετικές παρεμβάσεις, όπου μας έχει ζητηθεί και βρίσκονταν στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας ή με δικές μας πρωτοβουλίες!

Οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας ατενίζουν με υπερηφάνεια και ηθική ικανοποίηση το κοινωνικό έργο που επιτέλεσαν σ’ αυτά τα τρία χρόνια ζωής τους, και με αστείρευτη διάθεση για προσφορά προχωρούν για την συνέχιση αυτών, αλλά και την έμπνευση νέων δράσεων!ενπολ2

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ