ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.με.Α. ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ

κολλατοςΟ Δήμος Τεμπών στα πλαίσια της κοινωνικής ευαισθησίας και στη σημασία που δίνει στα άτομα με ιδιαίτερες ικανότητες κατάφερε να ενταχθεί στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015» του πράσινου Ταμείου του ΥΠΕΚΑ με την Πράξη  «ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΒΑΣΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΑΜΕΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ».

Ένα θέμα που απασχολούσε τους τοπικούς φορείς αλλά και τους συλλόγους των ατόμων με αναπηρία βρίσκει το δρόμο του αλλάζοντας έτσι και την συνολική εικόνα των παραλίων του Δήμου μας.

Η πράξη είναι προϋπολογισμού 110.000,00  Ευρώ  με το Φ.Π.Α.και περιλαμβάνει την προμήθεια και τοποθέτηση νέων καινοτόμων συστημάτων πρόσβασης στις παραλίες, που περιλαμβάνουν ειδικό διάδρομο, αμφίβιο όχημα καθώς και τουαλέτα για χρήση από Α.Μ.Ε.Α. σε καίρια σημεία της παραλίας και κυρίως στις θέσεις Γαλάζιας Σημαίας. Επίσης προβλέπεται η αντικατάσταση υφιστάμενων συστημάτων πρόσβασης που κρίθηκαν ως προβληματικά. Με τον τρόπο αυτό θα βελτιωθεί η πρόσβαση στις παραλίες και η είσοδος-έξοδος των εμποδιζόμενων ατόμων και των Α.Μ.Ε.Α.  που βιώνουν σήμερα πρακτικά συνθήκες καθεστώτος αποκλεισμού από τις περισσότερες ελληνικές παραλίες.

Ο Δήμαρχος Κ. Κολλάτος δήλωσε : Στόχος της Δ. Αρχής είναι η δημιουργία προϋποθέσεων για την αυτόνομη διακίνηση και διαβίωση των ΑΜΕΑ και φιλοδοξεί να υλοποιήσει μια σειρά από παρεμβάσεις για να μειωθούν τα εμπόδια , φυσικά , πολιτιστικά και κοινωνικά που αποκλείουν τα άτομα με αναπηρίες. Οι περιοχές που επιλέγονται γίνονται πιο  προσβάσιμες στα ΑΜΕΑ χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπολείπονται πολλά ακόμη για να φθάσουμε σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο.

Θεωρούμε ότι τέτοιου είδους ενέργειες βελτιώνουν συνολικά την ποιότητα ζωής επιτρέποντας σ΄ όλους τους πολίτες να κινούνται και να χρησιμοποιούν άνετα τους τόπους αναψυχής , αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα με σοβαρότητα τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες πληθυσμού

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ