Β. ΚΟΚΚΑΛΗΣ: ΤΟ ΗΡΩΙΚΟ ΔΟΜΕΝΙΚΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ

DSC05552Το δικό του μήνυμα με αφορμή τη σημερινή θλιβερή επέτειο από το ολοκαύτωμα του Δομένικου έστειλε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλης Κόκκαλης ζητώντας και αυτός με τη σειρά του την άμεση καταβολή από την πλευρά της Γερμανίας των αποζημιώσεων. Στη δήλωσή του ο κ. Κόκκαλης ανέφερε: 

«Εβδομήντα δύο χρόνια από το ολοκαύτωμα του Δομένικου και οι μνήμες είναι ισχυρές. Το ηρωικό Δομένικο δείχνει τον δρόμο για την επανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας και της αξιοπρέπειας. Η Γερμανική κυβέρνηση οφείλει να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο και να προχωρήσει άμεσα στην καταβολή των αποζημιώσεων και την επιστροφή των κατοχικών δανείων.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στην ιδρυτική τους διακήρυξη η οποία έλαβε χώρα από ένα άλλο μαρτυρικό χωριό το Δίστομο έχουν το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων ως πρώτη προτεραιότητα. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας  στις  προγραμματικές δηλώσεις άνοιξε εκ νέου το θέμα συγκλίνοντας απόλυτα με τις θέσεις των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου για δημιουργία εθνικού μετώπου για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων-επανορθώσεων».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ