ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΜΑΘΗΤΗ

DT762Μαθητής πέθανε στην Αίγυπτο αφού προηγουμένως είχε ξυλοκοπηθεί από τον δάσκαλό του ως τιμωρία, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας της χώρας.

Το αγόρι, που ήταν στην πέμπτη τάξη, πέθανε από εγκεφαλική αιμορραγία, λόγω των σοβαρών τραυματισμών στο κεφάλι, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το περιστατικό συνέβη σε ένα δημοτικό σχολείο στο Κάιρο, ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης στο Κάιρο έχει ξεκινήσει μια “επείγουσα έρευνα” για το θάνατο.

Το υπουργείο Παιδείας της χώρας, είπε το αγόρι ήταν στην πέμπτη τάξη, δηλαδή ήταν 10 ή 11 ετών. Το τηλεοπτικό κανάλι του Ιράν, είπε ότι το αγόρι ήταν 12 ετών.

Η σωματική τιμωρία έχει απαγορευθεί εδώ και καιρό επισήμως με υπουργική απόφαση στα σχολεία της Αιγύπτου, αλλά εξακολουθεί να λαμβάνει χώρα αρκετά συχνά.

Μια έρευνα του 2009 από το Πανεπιστήμιο της Αλεξάνδρειας σε 400 παιδιά της πέμπτης τάξης του δημοτικού σχολείου στην Αίγυπτο διαπίστωσε ότι περίπου τα τρία τέταρτα από αυτά είχαν τιμωρηθεί σωματικά. Τα περισσότερα τιμωρούνταν τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Πέρυσι ο Οσάμα Μοχάμεντ Όθμαν, διευθυντής του ορφανοτροφείου του Καΐρου, καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση για κακοποίηση παιδιών με μια βέργα.

independent.co.uk

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ