ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

λαρισαΚάθε άλλο παρά αποδεικνύουν μετεκλογική σχέση μεταξύ του δήμου Λαρισαίων και του υπουργού Γιώργου Κατρούγκαλου τα όσα αναφέρονται στις αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής που ελήφθησαν τον Νοέμβριο του 2014 και τον Φεβρουάριο του 2015 για ανάθεση υπόθεσης του δήμου στην τότε εταιρεία του νυν υπουργού.

Όπως καθαρά φαίνεται στην τελευταία απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου που ελήφθη στις 12 Φεβρουαρίου, ο δήμος είχε αναθέσει τον Νοέμβριο του 2014 στην εταιρεία του κ. Κατρούγκαλου και σε εξωτερική συνεργάτιδα της εταιρείας, να προσφύγουν στην επιτροπή του άρθρου 152 ν. 3463/2006, κατά απόφασης της γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που ακύρωνε απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Τότε ο κ. Κατρούγκαλος ήταν απλά ένας ευρωβουλευτής και είχε κάθε δικαίωμα να δικηγορεί. Δείτε την τότε απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής πατώντας ΕΔΩ

Επειδή η πιο πάνω Επιτροπή του άρθρου 152 δεν συνεδρίασε εντός της τριακονθήμερης αποκλειστικής προθεσμίας από την κατάθεση της πιο πάνω προσφυγής (η κατάθεση έλαβε χώρα την 20-11-2014, ενώ η συνεδρίαση έλαβε χώρα την 30-1-2015) οι χειρισθέντες την υπόθεση δικηγόροι ενημέρωσαν το δήμο ότι θα πρέπει να ασκηθεί Αίτηση Ακυρώσεως ενώπιον του ΣΤΕ.

Με βάσει αυτή τη νουθεσία ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής εισηγήθηκε τα εξής: «Επειδή ήδη την υπόθεση χειρίζεται η δικηγόρος κ. Κατερίνα Λαϊνα (ΑΜ ΔΣΑ 24251), κάτοικος Αθηνών, Φραγκοπούλου 37, Ν.Ψυχικό, τηλ 2107248551, στην οποία, μεταξύ άλλων ανατέθηκε, συντρέχουν δε ακόμη και οι υπόλοιποι λόγοι που αναφέρονται στην πιο πάνω απόφαση ( ένας δικηγόρος με έμμισθη εντολή στο Δήμο, εξειδικευμένη γνώση και εμπειρία στο αντικείμενο των προαναφερόμενων δικηγόρων κλπ)».

Μετά από συζήτηση η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε κατά πλειοψηφία τα εξής:

Εγκρίνει:

Α) Την άσκηση αιτήσεως ακυρώσεως ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας για την ακύρωση 1. της τεκμαιρόμενης, από την άπρακτη πάροδο της προβλεπομένης κατ’ άρθρον 152 του ΚΔΚ τριακονθήμερης αποκλειστικής προθεσμίας, άρνησης της Ειδικής Επιτροπής κατ’ άρθρον 152 ΚΔΚ να κάνει δεκτό αίτημα του Δήμου Λαρισαίων για την ακύρωση της από 22-10-2014 και με αρίθμ. πρωτ. 19830/ 217240 αποφάσεώς του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας, 2. Της από 22-10-2014 και με αρίθμ. πρωτ. 19830/ 217240 αποφάσεώς του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας, καθώς και 3. κάθε άλλης συναφούς πράξης ή παράλειψης.

Β) Τον διορισμό για το χειρισμό της συγκεκριμένης υπόθεσης στην δικηγόρο κ. Κατερίνα Λαϊνά, στην οποία δίνει την εντολή και πληρεξουσιότητα να καταθέσει την πιο πάνω αίτηση ακυρώσεως ενώπιον του ΣΤΕ και να παραστεί κατά την δικάσιμο που θα προσδιοριστεί αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη δικάσιμο μετ’ αναβολή αυτής, προς υποστήριξη της κρινόμενης Αίτησης και προς εκπροσώπηση και υποστήριξη των συμφερόντων του Δήμου Λαρισαίων, να καταθέσει Υπομνήματα και σχετικά και να προβεί σε οποιαδήποτε άλλη νόμιμη ενέργεια για την περαίωση των παραπάνω εντολών, εγκρίνοντας και κάθε πράξη της ως άνω πληρεξουσίου που έγιναν μέχρι σήμερα σχετικά με την παραπάνω υπόθεση για την προάσπιση των συμφερόντων του Δήμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και στις δυο αποφάσεις είχαν διαφωνήσει καθολικά η κ. Παναγιωτοπούλου της παράταξης του κ. Νασιώκα και οι κ.κ. Ρ. Καραλαριώτου και Θ. Μαμάκος ως προς το σκέλος της ανάθεσης στους συγκεκριμένους δικηγόρους.

Από αυτό φαίνεται ότι τον Φεβρουάριο του 2015 ο δήμος ανέθεσε την υπόθεση στην κ. Λαϊνά και όχι στον κ. Κατρούγκαλο ο οποίος εν τω μεταξύ είχε γίνει υπουργός και είχε αναστείλει τη δικηγορική του ιδιότητα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ