Η ΛΑΡΙΣΑ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2021

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η πρόταση της υποψηφιότητας από το Δημ. Συμβούλιο

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΜε 28 θέματα στην ημερήσια διάταξη και κύριο θέμα συζήτησης την πρόταση της δημοτικής αρχής για την υποβολή φακέλου υποψηφιότητας της Λάρισας ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης  για το 2021, συνεδρίασε τη Μ. Τρίτη το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας.

«Πρόκειται για μια μεγάλη πρόκληση για το δήμο και τη δημοτική αρχή που θα προσδώσει σημαντικά οφέλη στην πόλη αλλάζοντας ριζικά τη φυσιογνωμία της, γι’ αυτό και καλώ όλους σε μια ομόφωνη απόφαση», τόνισε στην εισήγησή του ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ο οποίος έσπευσε να συμπληρώσει πως «… κατανοώ πλήρως τις τυχόν διαφωνίες, αφού ανάλογες εμπειρίες από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα άγγιξαν τα όρια της κακοδιαχείρισης, ωστόσο η Λάρισα μπορεί να κάνει τη διαφορά αν δουλέψει με έμπνευση και ομαδικότητα».

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΑσκώντας κριτική στη δημοτική αρχή και κάνοντας λόγο για «σημαντικές καθυστερήσεις και απραξία» στο θέμα της διεκδίκησης ψήφισαν «ναι» στην πρόταση οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης,  με εξαίρεση τη Λαϊκή  Συσπείρωση που είχε εκφράσει και με σχετική ανακοίνωση την αντίθεσή της.

Σημειώνεται ότι ο σχετικός φάκελος  υποψηφιότητας θα πρέπει να κατατεθεί στο Υπ. Πολιτισμού μέχρι 23 Οκτωβρίου 2015, ενώ το κόστος εκτιμάται στα 100.000 ευρώ.

Υπεύθυνος της μελέτης του Πολιτιστικού Προγράμματος προτάθηκε να  αναλάβει ο καταξιωμένος Λαρισαίος συγγραφέας και ποιητής Γιώργος Βουλγαράκης  που θα προσφέρει δωρεάν τις υπηρεσίες του, στην προσπάθεια επίτευξης του «… υπερβατικού αυτού στόχου και στο πλαίσιο ανιδιοτελούς προσφοράς στη γενέτειρά του».

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ