ΤΟ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙ ΤΙΜΑ ΤΟΝ ΖΗΣΗ ΛΙΟΥΠΑ

Ο Δήμος Τεμπών και ο Σύλλογος Γυναικών Μακρυχωρίου προσκαλούν τους πολίτες στους εορτασμούς του πολιούχου του Μακρυχωρίου Αποστόλου Θωμά την ερχόμενη Κυριακή 19 Απριλίου. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί η τελετή ονοματοδοσίας της Κεντρικής πλατείας του χωριού σε πλατεία Ζήση Λιούπα, στην μνήμη του αειμνήστου πρώην δημάρχου Μακρυχωρίου Ζήση Λιούπα.

Τη μετονομασία της κεντρικής πλατείας του Μακρυχωρίου σε πλατεία δημάρχου Ζήση Λιούπα, αποφάσισε πρόσφατα το Δημοτικό Συμβούλιο Τεμπών, στο δημαρχείο Μακρυχωρίου.

Με την απόφαση αυτή το Δημοτικό Συμβούλιο Τεμπών τιμά τον αείμνηστο δήμαρχο Ζήση Λιούπα για την προσφορά του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σε πρώτο και δεύτερο βαθμό, αλλά και στην τοπική κοινωνία γενικότερα.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Αναλυτικότερα το πρόγραμμα των διπλών εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Την Κυριακή 19 Απριλίου, μετά την ολοκλήρωση της πανηγυρικής θείας λειτουργίας οι γυναίκες του χορευτικού του Συλλόγου Γυναικών Μακρυχωρίου θα χορέψουν και θα τραγουδήσουν στο προαύλιο της εκκλησίας παραδοσιακά τραγούδια της περιοχής.

Στη συνέχεια, στις 11.30 το πρωί, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και μετονομασία στην κεντρική πλατεία.

Θα ακολουθήσει χαιρετισμός του δημάρχου Τεμπών κ. Κώστα Κολλάτου.

Στις 12 το μεσημέρι θα γίνει η παρουσίαση των χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου Γυναικών Μακρυχωρίου.

Στο χώρο της πλατείας θα υπάρχουν κεράσματα για όλους από τον Σύλλογο Γυναικών.

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΖΗΣΗΣ ΛΙΟΥΠΑΣ

Ο Ζήσης Λιούπας γεννήθηκε το 1946, σπούδασε οικονομικές και πολιτικές επιστήμες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ήταν υπάλληλος του υπουργείου Εσωτερικών από 1974 μέχρι και το 1987 και από το 1998, διευθυντής της Διεύθυνσης Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Το 1994 εκλέχτηκε νομαρχιακός σύμβουλος. Το 1998 εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος, ενώ το 2003 και το 2007 εκλέχτηκε δήμαρχος Μακρυχωρίου.

Παράλληλα υπήρξε μέλος της ΤΕΔΚ νομού Λάρισας από το 2003 μέχρι το 2010, μέλος του διοικητικού συμβουλίου και εκπρόσωπος της ΤΕΔΚ νομού Λάρισας στη Γ.Σ. της ΚΕΔΚΕ. Επίσης διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων Λάρισας.

Ήταν παντρεμένος με την Ελευθερία Τζήκα και έχει δύο γιους και μία κόρη.

Εφυγε από τη ζωή τον Αύγουστο του 2013.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ