ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΖΗΤΑ Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Την κάθετη διαφωνία της με την ενέργεια της κυβέρνησης να προχωρήσει σε δέσμευση των αποθεματικών των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης με τη χθεσινή Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση του δήμου Λαρισαίων καλώντας τη δημοτική αρχή να πάρει ξεκάθαρη θέση και να συγκαλέσει άμεσα το δημοτικό συμβούλιο. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ πιστή στο δόγμα ‘’να πληρώνει το χρέος στο ακέραιο και στο διηνεκές’’ φέρνει μια δεύτερη  Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (μέσα στις πρώτες 100 μέρες της συγκυβέρνησης) που αφορά την δέσμευση των αποθεματικών των Δήμων και την υποχρεωτική μεταφορά τους στην Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ). Η συγκεκριμένη πράξη αποτελεί απαιτήσει των δανειστών, με  την οποία έρχεται να βάλει χέρι στα αποθεματικά των δήμων και των ταμείων, για να εξυπηρετήσει το κρατικό χρέος, ενώ την ίδια στιγμή δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην λειτουργία των κοινωνικών δομών των δήμων, στην μισθοδοσία των υπαλλήλων κτλ. Αυτή η ενέργεια θα έχει ως αποτέλεσμα την επιδείνωση της ζωής χιλιάδων λαϊκών οικογενειών του δήμου μας, καθώς τινάζει στον αέρα το όποιο στοιχειώδη προγραμματισμό υπάρχει και που εξυπηρετεί δεκάδες χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δ. Λάρισας καταγγέλλει την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γι’ αυτές τις ενέργειες και καλεί την δημοτική αρχή της Λάρισας να πάρει άμεσα θέση για το συγκεκριμένο ζήτημα, συγκαλώντας αμέσως έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για να ενημερώσει για τα ταμειακά διαθέσιμα και την άμεσες υποχρεώσεις του δήμου και να παρθεί απόφαση ενάντια στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Υ.Γ. Ενημερώνουμε τον λαό της Λάρισας ότι για το ζήτημα των οικονομικών των δήμων έχουμε αποστείλει εδώ και δυο μέρες σχετικό αίτημα για συζήτηση στο Δημοτικό συμβούλιο ενημερώνοντας με σχετικό έγγραφο παράλληλα και τους επικεφαλής των άλλων δημοτικών παρατάξεων. Η δημοτική αρχή δεν μας έχει απαντήσει ακόμη.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ