ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ

Για τρεις μέρες η Λάρισα φιλοξενεί το Επιστημονικό Συνέδριο «ΤΟ ΠΑΖΛ ΤΟΥ ΑΥΤΙΣΜΟΥ – 10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ… ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ». Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας από την Παρασκευή 8/5 – ώρα έναρξης 17.30 – έως και την Κυριακή 10/5. Διοργανώνεται από τον Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας, σε συνεργασία

με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Ιατρικό Τμήμα, Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής), το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας (Παιδιατρική Κλινική, Ψυχιατρική Κλινική) και το Κέντρο Ψυχικής Λάρισας,  υπό την αιγίδα των:Υπουργείου Υγείας, Υπουργείου Πολιτισμού Παιδείας & Θρησκευμάτων, Περιφέρειας Θεσσαλίας, Δήμου Λαρισαίων.

Σχεδόν 10 χρόνια μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του πρώτου Επιστημονικού Συνεδρίου ΤΟ ΠΑΖΛ ΤΟΥ ΑΥΤΙΣΜΟΥ από τον ίδιο φορέα, ο αυτισμός γι’ αυτό το τριήμερο πρωταγωνιστεί και πάλι στη ζωή της πόλης. Με προσκεκλημένους κορυφαίους ομιλητές, διακεκριμένους επιστήμονες εξειδικευμένους στον αυτισμό, από την Βρετανία και την Ελλάδα, το συνέδριο παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον για επιστήμονες, φοιτητές και γονείς. Η συμμετοχή έχει ξεπεράσει ήδη κάθε προσδοκία και στόχος είναι όλοι οι συμμετέχοντες να ενημερωθούν, να προβληματιστούν, να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες.

Μερικές από τις θεματικές ενότητες που θα αναπτυχθούν στο συνέδριο είναι: Γονείς και αδέλφια ατόμων με αυτισμό, Ψυχολογικές θεραπείες για γονείς  και φροντιστές ατόμων με αυτισμό: Θεραπεία Αποδοχής και Δέσμευσης,  Συνεργασία γονέων και ειδικών, Κατανόηση διαταραχών αυτιστικού φάσματος, Θετική Υποστήριξη Συμπεριφοράς, Προκλητική Συμπεριφορά / Στερεοτυπική συμπεριφορά,  Πληροφοριακό Σύστημα Υποστήριξης για άτομα με αυτισμό, Ψυχολογικές θεραπείες για άτομα με αυτισμό: Γνωστική Συμπεριφορική Θεραπεία, Πρώιμη παρέμβαση/Εντατική αλληλεπίδραση/Εκπαίδευση γονέων, Ακαδημαϊκές  δεξιότητες: ανάγνωση, αριθμητική, Παράλληλη στήριξη στο σχολείο, Εφαρμοσμένη Ανάλυση της Συμπεριφοράς/ Γλωσσική Συμπεριφορά στο σχολείο, Φαρμακευτικές προσεγγίσεις στον αυτισμό, Διαφορική διάγνωση του αυτισμού, Γενετική του αυτισμού, Ψυχική υγεία και αυτισμός, Αυτισμός και Ποινικό Δίκαιο.

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ