ΆΡΗΣ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ: 70 ΧΡΟΝΙΑ ΑΣΥΛΛΗΠΤΟΣ

 

 

Η Ομάδα Μελέτης Ιστορίας Κοινωνικών Αγώνων προσκαλεί στις διήμερες εκδηλώσεις 6-7 Ιούνη  που πραγματοποιούνται στα Τρίκαλα και Μεσούντα , με αφορμή τα 70 χρόνια από τον ηρωικό θάνατό του Άρη Βελουχιώτη.

Για να τιμήσουμε τον Καπετάνιο του Λαϊκού Στρατού που παραμένει για τον λαό μας ΑΣΥΛΛΗΠΤΟΣ και πολλαπλό σύμβολο της κοινωνικής απελευθέρωσης, δεν θα μπορούσαμε να μη αποδεχτούμε την πρόσκληση για την συμμετοχή μας.

Το πρόγραμμα του διήμερου θα συμπεριλαμβάνει:

Σάββατο 6 Ιούνη 2015, Τρίκαλα:

-11Α. (Στις 18.00΄ στο Φρούριο). Οδοιπορικό στην πόλη των Τρικάλων και στην ιστορία του αγωνιζόμενου λαού της. Θα ακολουθήσει αντιφασιστική πορεία.

Β. (Στις 19.30΄ στην Πλ. Ρήγα Φερραίου που κρέμασαν τα κεφάλια του Άρη και του Τζαβέλα). Συζήτηση με θέμα: «Ο ανυπότακτος οργανωμένος λαός τότε και τώρα».

Θα υπάρξει και παρέμβαση ομιλία εκπροσώπου της Ομάδας μας με θέμα: «Συμβολικά στιγμιότυπα του Άρη».

Κυριακή 7 Ιούνη 2015, Μεσούντα:

Εκδήλωση στο χωριό Μεσούντα της Άρτας στις 11 π.μ. όπου θα μεταβούμε συμμετέχοντας σε οδοιπορικό στα βήματα του Άρη στο φαράγγι «Φάγγου», στο ακριβές σημείο όπου ο Άρης Βελουχιώτης έκανε την «έφοδο στους ουρανούς».

Αναχώρηση από Λάρισα την Κυριακή:

Η μετάβαση θα γίνει με λεωφορείο που θα ξεκινήσει από τη Λάρισα (Δημοτικό Ωδείο) στις 7:00 π.μ. και εισιτήριο 10,00 ευρώ κατ’ άτομο (με επιστροφή). Θα υπάρξει ενδιάμεση στάση στα Τρίκαλα (πλατεία Ρήγα Φερραίου), απ’ όπου θα παραληφθούν όσοι ενδεχομένως έχουν μεταβεί από την προηγούμενη, προκειμένου να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις του Σαββάτου.

(Σ.Σ. Για τις θέσεις θα ακολουθηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 6932322467 μετά από της 18.30΄ και στο τηλ.6972280889  όλη μέρα).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ